Traderii au dat cea mai mare lovitură cu grâu românesc în Egipt

grâu românesc în Egipt

Traderii au dat cea mai mare lovitură cu grâu românesc în Egipt: Au câştigat o licitaţie de 240.000 de tone. Marfa va fi livrată la sfârşit de august. Preţuri între 260 dolari/tonă şi 262 dolari/tonă, precizează Ziarul Financiar.
Traderii Glencore, Ameropa, Nidera şi cooperativa franceză Invivo au câştigat cu grâu românesc cea mai importantă licitaţie organizată în acest început de sezon de achizitorul de stat din Egipt. Ei vor livra 240.000 de tone de grâu în perioada 21-31 august a acestui an. La această licitaţie achizitorul de stat de la Cairo a preferat să cumpere în exclusivitate grâu românesc, deşi traditional autorităţile egiptene achiziţionau şi loturi din Rusia sau Ucraina.
Comercianţii de cereale cu operaţiuni pe piaţa locală şi-au asumat să exporte în Egipt circa 660.000 de tone de grâu românesc din noua recoltă, ceea ce înseamna 16,5% din totalul disponibil pentru export.
Elveţienii de la Glencore au semnat la 259,7 dolari/tonă C&F (cost si transport pe mare până în portul de destinaţie), Ameropa a câştigat la 260,77 dolari/tonă C&F, Nidera şi-a adujecat un lot la 261,6 dolari/tonă C&F iar francezii de la Invivo vor livra pentru 262.6 dolari/tonă. Toate cele patru companii au câştigat contractepentru câte 60.000 de tone fiecare.
Egiptul este cel mai mare importator de grâu la nivel mondial, iar în ultimele două sezoane comerciale a fost cel mai important partener comercial al României pentru acest produs.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Traderii au dat cea mai mare lovitură cu grâu românesc în Egipt”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI