Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Trei constănţeni și-au propus să cucerească lumea: vor escalada cei mai înalţi munţi din lume

Ambasadorii statiunii Mamaia2
Prin proiectul „7 Summits”, susţinut oficial de Asociaţia Litoral- Delta Dunării, cei mai noi ambasadori onorifici ai staţiunii Mamaia, Mihai Nenciu, Bogdan Ofiţeru şi Nicolae Rotaru şi-au propus să escaladeze cel mai înalt vârf de pe cele 7 continente: Everest (Asia) – 8.848 m, Aconcagua (America de Sud) – 6.962 m, McKinley (America de Nord) – 6.194 m, Kilimanjaro (Africa) – 5.885 m, Vinson (Antarctica) – 4.897 m, Elbrus (Europa) – 5.642 m şi Kosciuszko (Australia) – 2.228 m.

Duminică, 3 septembrie, constănţenii pornesc într-o nouă etapă, şi anume cucerirea vârfului Elbrus din Rusia (5642m) – cel mai înalt vârf din Europa, etapă care va dura aproximativ două săptămâni.

Ambasadorii statiunii Mamaia4
„Din punctul meu de vedere, alpinismul este cel mai greu, dur şi solicitant sport din lume. Combină echilibrul, forţa fizică dar mai ales forţa psihică. E ca şi cum s-ar pune la un loc într-un singur sport baletul, gimnastica, maratonul şi şahul. Nu cred că există recorduri în alpinism, pentru că nu este un sport competitiv în care să mă compar cu x sau y. Singura comparaţie este cu mine însumi, dacă am reuşit să îmi depăşesc limita şi să realizez ceea ce mi-am propus, mă întorc de pe munte mulţumit. Atât eu, cât şi cei doi prieteni şi colegi de expediţie nu practicăm o activitate de stadion. Când ajung pe un vârf nu mă aplaudă nimeni, nu sunt ovaţionat, nimeni nu ştie că am ajuns acolo. Dar atunci când ajung pe un vârf mă simt campion, pentru că mi-am atins vârful interior. Iar asta este fabulos! Îmi doresc enorm de mult să reuşesc să duc la capăt acest proiect expediţional şi să îi fac mândri pe toţi constănţenii!
Am demarat acest proiect pentru a putea dovedi că nişte oameni absolut normali pot face performanţă atâta vreme cât depun efort şi pasiune în ceea ce fac. Să reuşeşti să rezişti la efortul fizic şi psihic, la mare altitudine, să te acomodezi, să găseşti puterea de a continua chiar şi atunci când simţi că eşti la capătul puterilor, eu zic că ar putea reprezenta un model pentru oricine. Nu eu trebuie să fiu un model, ci efortul pe care îl poate face un om în asemenea condiţii vitrege. Cam acesta este mesajul pe care am vrut să-l transmit: că oricare dintre noi, indiferent ce statut social are, poate evolua, îşi poate depăşi limitele şi poate să ajungă sus. Aceasta cred că este şi esenţa alpinismului, nu escaladarea unui vârf, ci depăşirea vicisitudinilor şi lupta pentru depăşirea greutăţilor ce apar până acolo. Plecăm de la malul mării şi sperăm să ajungem pe „acoperişul” fiecărui continent, unde vom pune tricolorul şi steagul staţiunii Mamaia. Doresc să mulţumesc în mod special Asociaţiei Litoral – Delta Dunării pentru susţinerea şi sprijinul oferit în concretizarea acestui proiect expediţional. Totodată, aş vrea să îi amintesc şi pe cei ce au făcut posibil acest vis al nostru, acela de duce tricolorul şi numele oraşului Constanţa pe cele mai înalte vârfuri din lume: Turkish Airlines, JT Air, Decathlon, Hervis, Aqua Magic Mamaia, Exclusiv Auto, Weider Romania, Ministerul Afacerilor Externe, World Class Romania”, a declarat Mihai Nenciu.

Ambasadorii statiunii Mamaia3
„De când suntem copii ne dorim să ne întrecem, să urcăm în cel mai înalt copac, să alergăm cât mai repede, să o cunoaştem pe cea mai frumoasă fată din şcoală… Cu trecerea timpului realizezi că unele au rămas aceleaşi, dar unele s-au schimbat… jucăriile au trecut la alt nivel şi dealurile copilăriei au devenit vârfuri înzăpezite… Urcarea fiecărui vârf din programul 7 Summits se îngemănează cu toate dorințele ce ne-au urmărit copilăria şi ne face să fim mândri atunci când zici: am fost acolo, sau eu sunt acela. Când ai un vis, închizi ochii și ai impresia ca poți fi acolo… Noi trăim visul cu ochii larg deschişi, şi credem că prin noi mulți vor avea curajul să creadă că pot afirma: DA, și eu pot!!!
Iată că plecăm pe acoperișul Europei, primul vârf din cele 7 ce ne dorim să le bifăm, la scurt timp după aventura himalayană de acum doua luni. Cum nici bine nu mi-am desfăcut bagajul, am clipit de două ori mai îndelung, și când am văzut viza pe pașaport am zis: hei!!! Iar se întâmplă!!! Cu mine va urca și steagul cu fluturele mov DRAVET, pentru toți copiii mai puțin norocoși ce nu vor urca niciodată un vârf de munte…”, declară Nicu Rotaru.
Bogdan Ofiţeru a declarat că se simte norocos să fac parte dintr-o echipă puternică şi omogenă, şi consideră că este o nouă experienţă şi o mare provocare.
„Entuziasmul şi optimismul alături de colegii mei se află la cote maxime. Mă simt norocos să fac parte dintr-o echipă puternică şi omogenă, şi cred cu tărie că Proiectul 7 Summits va fi un model pentru publicul larg, care este în dificultatea de a alege un mod de viaţă sănătos. Plecăm la acest „drum” totodată şi pentru a promova staţiunea Mamaia, litoralul şi Delta Dunării, oraşul Constanţa şi frumoasa noastră ţară, România. Plec în această expediţie cu cele mai optimiste gânduri, alături de colegii mei Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru. Sunt pregătit atât din punct de vedere psihic, cât şi fizic. Ca în tot ceea ce fac în viaţă, consider că este o nouă experienţă şi, de ce nu, şi o mare provocare, luând în calcul că ne vom deplasa în extrasezon de ascensiune şi că ne vor aştepta fenomene meteo extreme”, a precizat Bogdan Ofiţeru.

Ambasadorii statiunii Mamaia1
„Încă din momentul în care i-am cunoscut pe cei trei sportivi constănţeni, mi-am imaginat cum ar fi ca steagul “Mamaia Style”, ce poartă numele Campaniei noastre oficiale de promovare, să fie înălţat pe Himalaya, apoi pe fiecare dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii. Le-am propus celor trei să devină astfel Ambasadori onorifici ai staţiunii Mamaia şi, astfel, stabilim o nouă premieră în promovarea destinaţiilor de vacanţă româneşti, în lume. Asociaţia Litoral – Delta Dunării continuă astfel să promoveze destinaţia pe care o reprezintă, prin sport şi cu un proiect de atitudine şi curaj, aşa cum este “7 Summits”. După Himalaya, Mamaia cucereşte Rusia!”, a declarat Vicepreşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.
În luna aprilie, au dus Româania și Constanța în elita alergării montane internaționale, reușind să alerge peste 173 km non stop, în cadrul ultramaratonului montan din Croația-Istria. Este cea mai mare distanță pe care au alergat-o vreodată niște constănțeni.În urma rezultatelor sportive au fost declarați ambasadori oficiali ai stațiunii Mamaia și ai litoralului românesc și au fost răsplătiți cu numeroase premii și distincții de către reprezentanții acestui județ și ai acestei regiuni.
Prima etapă a acestui proiect expedițional s-a încheiat pe data de 16 iunie când s-au intors din Nepal unde au parcurs mai mult de 200 km pe jos timp de 16 zile, iar timp de 11 zile s-au aflat constant la o altitudine de cel puțin 5.400m. Au urcat pe 3 vârfuri din munții Himalaya: Kala Pattar (5640m),Chukkung Ri (5550m) și Nangkar Tshang (5616m) și au traversat cele mai importante și dificile trecători montane din Himalaya: Kongma La (5535m),Cho La (5500m) și Renjo La (5488m). Punctul culminant al traseului expedițional a fost tabăra de bază de pe Everest. În calitate de ambasadori oficiali ai stațiunii Mamaia au pus tricolorul și steagul stațiunii Mamaia pe toate vârfurile pe care au ajuns.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Trei constănţeni și-au propus să cucerească lumea: vor escalada cei mai înalţi munţi din lume”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI