Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tudose: România are o creștere economică de 7%, cea mai mare din UE

Mihai Tudose
România are o creștere economică de 7%, cea mai mare din UE a afirmat premierul Mihai Tudose, joi, în plenul Parlamentului.

„Dacă dumneavoastră vi se pare o iluzie că după nouă luni avem o creștere economică de 7%, cea mai mare din Uniunea Europeană și a doua din lume, după China, iar pe ultimul trimestru am ajuns la 8,8 creștere economică, atunci dumneavoastră trăiți într-o lume iluzorie. (…) Ați spus că am preluat o guvernare cu o economie stabilă, iar toate premisele erau bune. Probabil că vă referiți și la scrisoarea de la Comisia Europeană cu depășirea deficitului, din ianuarie. Bravul Guvern tehnocrat a ratat spectaculos (…) ținta de deficit agreată, de sub 3%”, a spus Tudose.
Șeful Guvernului s-a referit și la transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. „Salariile vor crește în mod evident. (…) Există beneficii reale, pe care această măsură le va aduce tuturor salariaților din România, atât pe termen scurt, prin creșterea veniturilor, cât mai ales pe termen lung, prin asigurarea unei pensii mai mari la bătrânețe. În primul rând, pentru 1,7 milioane de angajați care sunt plătiți în România cu salariul minim, se va înregistra o creștere a veniturilor nete de 9,1%, altfel spus de la 1.065 de lei net la 1.163”, a arătat Tudose.
El a precizat că la 30 august 2017 existau aproximativ 158.000 de angajatori care nu plătiseră integral sau parțial contribuțiile sociale a peste două milioane de angajați.
„Nu ne mai putem permite ca acești oameni să meargă la medic și să nu poată fi tratați pentru că patronul nu le-a plătit contribuțiile. De asemenea, vorbim mereu că în România este birocrație și că avem o legislație stufoasă, care pune presiune pe antreprenori. Iată că prin această măsură vom reduce contribuțiile aferente salariilor, de la 9 la 3, adică angajatorii vor avea cu 6 (…) ordine de plată mai puțin de completat. (…) Pentru cei care se vor dovedi de rea-credință și vor încerca să profite pe spatele angajaților avem o ordonanță de urgență care spune că neplata la buget a sumelor reținute la sursă va fi infracțiune pentru toate firmele din România, inclusiv cele aflate în insolvență. În plus, prin această măsură vom aduce aproape un miliard de lei în plus la bugetul anual viitor, pentru că gradul de colectare va crește de la 95,8 la 96,9”, a mai spus Tudose.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Tudose: România are o creștere economică de 7%, cea mai mare din UE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI