Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Turismul și dezvoltarea comunității este tema Zilei mondiale a turismului în 2014

ziua-mondiala-a-turismului
Foto: http://wtd.unwto.org
Turismul și dezvoltarea comunității’ reprezintă, în acest an, tema Zilei mondiale a turismului, care din 1980 se celebrează la 27 septembrie, conform site-ului Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).

Tema anului 2014 se concentrează pe capacitatea turismului de a oferi facilități oamenilor și de a le furniza instrumentele necesare pentru a realiza schimbări în comunitățile lor locale.  Celebrarea oficială a Zilei Mondiale a Turismului va avea loc în Guadalajara, Mexic.
În primul semestru din 2014, numărul turiștilor înregistrați la nivel mondial a crescut cu 4,6%, conform celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Turismului. Destinațiile din întreaga lume au primit aproximativ 517 milioane de turiști în perioada ianuarie-iunie 2014, cu 22 milioane mai mulți decât în perioada similară din 2013.
Pentru acest an, Organizația Mondială a Turismului se așteaptă la o creștere de 4,3% pentru sectorul turismului. Cu toate acestea, pentru a menține ritmul, organizația a făcut un apel către guvernele din întreaga lume să relaxeze politicile de eliberare a vizelor și să introducă politici fiscale inteligente în locul celor punitive. Cea mai solidă creștere în primul semestru din 2014 s-a înregistrat în America de Nord și America de Sud (6%), urmată de Asia, Pacific și Europa (5%).
Aceste rezultate arată că turismul își consolidează performanța solidă din ultimii ani, furnizând oportunități de dezvoltare în întreaga lume. „Într-adevăr, în pofida dificultăților economice și geopolitice, din 2010 numărul turiștilor înregistrați la nivel mondial a crescut în medie cu 5% pe an, o tendință care a dus la un avans economic mai ridicat, mai multe exporturi și locuri de muncă create„, a afirmat secretarul general al OMT, Taleb Rifai.
România este membru fondator al OMT, organizație care numără, în prezent, 156 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociați și peste 400 de membri afiliați din sectorul privat, educațional, asociativ și public. Limbile oficiale ale OMT sunt araba, engleza, franceza, rusa și spaniola.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Turismul și dezvoltarea comunității este tema Zilei mondiale a turismului în 2014”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI