Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Turnul Eiffel are un „frate”.

Turnul Eiffel are un frate

Cu ocazia aniversării a 125 de ani de la ridicarea turnului Eiffel şi de la proiectarea celebrului scaun Bistro, o replică a construcţiei din Paris, realizată din mobilier de exterior, a fost amplasată în apropierea edificiului original.
Turnul Eiffel, una dintre cele mai cunoscute atracţii turistice din lume, a fost construit în 1889, cu ocazia Târgului Mondial de la Paris. Iniţial, edificiul realizat de arhitectul Gustave Eiffel a întâlnit numeroase critici şi urma să fie demolat 20 de ani mai târziu, în 1909. Potenţialul comercial a salvat însă turnul şi, în prezent, acesta a devenit cel mai vizitat monument din lume, cu peste 6 milioane de plătitori anual şi mai mult de 250 de milioane de vizitatori de la deschidere.
Compania Fermob a ales să marcheze aniversarea a 125 de la lansarea modelului Bistro, dar şi de la inaugurarea principalei atracţii turisice pariziene, prin ridicarea unei replici a turnului Eiffel, construită în întregime din mobilier pentru exterior, pe Champs-de-Mars, în apropierea originalului. Replica e alcătuită din 324 de scaune roşii, fapt care aminteşte de înălţimea celebrului monument, 324 de metri, şi măsoară aproape 15 metri. Aceasta urmează să fie dezasamblată pe 7 iunie şi mutată în alt loc din capitala franceză.
Tot acum 125 de ani a luat naştere o altă marcă franceză celebră în toată lumea. Scaunele bistro, unele dintre cele mai cunoscute obiecte de mobilier pentru exterior, îşi au originea în Franţa secolului al XIX-lea. În 1889, Edouard Leclerc a patentat modelul Simplex, un scaun pliabil care a fost rapid adoptat de vânzătorii de limonadă de pe malurile Senei. Pe lângă practicitatea modelului, succesul acestuia se datorează şi faptului că propiretarii evitau astfel necesitatea obţinerii unui permis pentru terasă permanentă. Cunoscute astăzi sub numele de Bistro, o marcă a firmei Fermob, scaunele se regăsesc pe terasele din întreaga lume, de la Paris până la New York.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Turnul Eiffel are un „frate”.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI