Ucraina primeste o prima transa de 250 milioane de euro de la Comisia Europeana

Comisia EuropeanaComisia Europeană (CE) a furnizat vineri prima tranșă în valoare de 250 de milioane de euro pentru Ucraina, pentru a sprijini instituţiile şi reformele din țară, informează un comunicat al CE.
Potrivit acestuia, plata face parte din programul „State Building Contract”, semnat la 13 mai, după ședința comună de la Bruxelles între Comisia Europeană și guvernul ucrainean.
Plata de astăzi este doar o etapă și este destinată să ajute guvernul din Ucraina în abordarea nevoilor pe termen scurt, precum și pregătirea pentru punerea în aplicare a Acordului de asociere. Suntem alături de Ucraina și aceasta o dovedim prin acțiuni concrete„, a declarat comisarul pentru extindere și politică europeană de vecinătate, Stefan Füle, citat de site-ul CE.
Contractul între state „State Buliding Contact” (în valoare totală de 355 milioane de euro), care face parte din pachetul general de sprijin pentru Ucraina de 11 miliarde de euro (anunțat de CE la 5 martie), este destinat să ajute această țară în procesul de transformare și reformare și include măsuri concrete de promovare a creșterii transparenței și a bunei guvernări și de sprijinire a luptei împotriva corupției.
După tranșa de vineri, o alta de 105 milioane de euro va urma în câteva luni și va fi legată de progresul reformelor în domeniul anticorupției, gestionarea finanțelor publice, serviciul public, reforma constituțională, legislația electorală și justiție, precizează Comisia Europeană.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ucraina primeste o prima transa de 250 milioane de euro de la Comisia Europeana”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI