UE ar putea opri finantarea de proiecte in Rusia de catre BERD si BEI

UE ar putea opri finantarile catre Rusia

Statele UE analizeaza oprirea finantarii de proiecte in Rusia de catre BERD si BEI ca forma de presiune asupra autoritatilor de la Moscova, cu scopul de a pune capat conflictului din Ucraina.
Tarile membre iau in calcul mai multe scenarii pentru a opri finantarea unor noi proiecte de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Banca Europeana pentru Investitii (BEI), au spus sursele, au declarat doi oficiali europeni pentru Bloomberg, potrivit Mediafax.
Rusia este cel mai mare beneficiar de finantari din partea BERD, cu 1,8 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari) in ultimul an.
Proiectele recente includ un imprumut pentru conducte, achizitia unei participatii minoritare la un dezvoltator imobiliar, precum si un credit pentru un lant de magazine. BEI a semnat imprumuturi de 1,4 miliarde de dolari in Rusia anul trecut.
BEI a semnat imprumuturi de 1,4 miliarde de dolari in Rusia anul trecut. „Liderii UE au afirmat ca vor lua deciziile care sunt necesare, printre care si sanctiuni cu obiectivul de a incuraja discutiile pentru rezolvarea conflictului cu Ucraina„, a declarat, miercuri, in Parlamentul European, presedintele UE, Herman Van Rompuy.
BERD, care investeste anual 9 miliarde de euro in tari din Europa de Est, Africa de Nord si Asia Centrala, se afla in centrul atentiei pentru proiectele din Rusia, dupa ce presedintele Vladimir Putin a anexat in luna martie regiunea ucraineana Crimeea.
BERD, detinuta de 64 de tari si doua institutii interguvernamentale, sustine dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei. De la ]nceputul activitatii sale, BERD a investit aproximativ 6,2 miliarde euro în peste 330 de proiecte in Romania, mobilizand pentru aceste proiecte peste 12 miliarde euro din alte surse de finantare.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “UE ar putea opri finantarea de proiecte in Rusia de catre BERD si BEI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI