Urgent Curier va fuziona cu Cargus International

urgent curierFondul de investiţii Abris Capital Partners a cumpărat integral Urgent Curier, firmă cu afaceri de 115,95 milioane de lei în 2013, care va fuziona cu Cargus, companie controlată de acelaşi fond de investiţii din 2012.
Abris Capital Partners anunţă achiziţia companiei Urgent Curier, una dintre primele trei companii de curierat intern din România. Tranzacţia vine la 20 de luni după ce Abris Capital Partners a investit în piaţa de curierat din România, prin cumpărarea Cargus, în octombrie 2012. Achiziţia va fi urmată de fuziunea celor două entităţi, ca parteneri egali (…)”, se arată într-un comunicat de presă al Urgent Curier. Comunicatul nu precizează valoarea tranzacţiei.
Compania de investiţii uneşte cele două companii printr-o fuziune, firma care va rezulta urmând să beneficieze de o flotă de peste 1,800 vehicule de curierat, o echipă de 1,800 de curieri, o rețea logistică cu 142 de depozite pe întreg teritoriul țării și „de cele mai bune modele și practici de business ale ambelor companii (în momentul de față situate în Top 3 companii românești de curierat)„.
Abris Capital Romania are active în administrare de peste 770 milioane de euro, iar achiziția Urgent Curier face parte din strategia sa în România, care urmăreşte dezvoltarea uneia dintre „cele mai mari companii de curierat intern din România, într-o piață cu o nevoie constantă de servicii de calitate„, spune Cezar Scarlat, director executiv al Abris Capital România și Bulgaria.
Unind cele două companii, asigurăm un jucător foarte puternic și de încredere, capabil să ajungă Numărul 1 în industria de curierat, prin ofertarea unui mix de puncte forte deținut de ambele companii: cea mai extinsă arie de acoperire, cel mai bun timp de tranzit, cea mai mare rețea de distribuție națională, linii de sortare automate, cel mai bun serviciu clienți și aplicații e-commerce de ultimă generație, menite să asigure succesul noii companii„, spune Gian Sharp, CEO Cargus.
La rândul lui, Sebastian Bălășescu, proprietarul Urgent Curier crede că fuziunea celor două companii înseamnă „o continuitate a tradiției câștigată în peste 10 ani de activitate în spiritul respectului față de clienții noștri„.
În 2013, afacerile Urgent Curier au crescut cu 28%, la 115,95 milioane de lei, în timp ce profitul net a scăzut cu 2,7%, la 10,2 milioane de lei.
Anul trecut, afacerile Cargus International au crescut cu 20%, la 115,68 milioane de lei, în timp ce profitul net a coborât cu 1%, la 6,53 milioane de lei.
La nivelul anului 2013, principalii jucători pe piaţa serviciilor de curierat au fost FAN Courier – 280,5 milioane de lei, DHL România – 220,42 milioane de lei, TNT România – 164,41 milioane de lei si UPS România – 119,87 milioane de lei.
Piaţa serviciilor de curierat din România a ajuns anul trecut, fără a lua în calcul Poşta Română, la aproximativ 250 milioane de euro, în urcare cu 50 milioane de euro faţă de 2012, conform unei estimări din luna martie a acestui an a directorului general al Cargus International, Gian Sharp.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Urgent Curier va fuziona cu Cargus International”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI