Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Valeriu Zgonea pus sub control judiciar pentru trafic de influență

Valeriu Zgonea
Fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a fost pus, miercuri, sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru trafic de influență.

În același dosar este urmărit penal Dumitru Dobrică, fost consilier județean în cadrul CJ Buzău în perioada iunie 2004 — decembrie 2013 și administrator/acționar al unei societăți comerciale, pentru infracțiunea de cumpărare de influență.
Procurorii anticorupție spun că, începând cu luna iulie 2012, Dumitru Dobrică i-a promis lui Valeriu Zgonea, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a omului de afaceri într-o importantă funcție publică.
Surse apropiate anchetei au precizat că persoana care urma să fie numită în funcția publică este fiica omului de afaceri.
„La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu — Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu. (…) Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu — Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale”, arată DNA.
Anchetatorii spun că Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.
Pe timpul controlului judiciar, Valeriu Zgonea nu poate părăsi țara fără încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Valeriu Zgonea pus sub control judiciar pentru trafic de influență”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI