Vesti proaste pentru parintii care vor sa-si dea copiii la cresa

Vrei sa-ti dai copilul la cresa

Cresele cu program saptamanal, care gazduiesc copii si pe timp de noapte, vor functiona doar in situatii exceptionale, in sistem public ori privat, dupa ce un act normativ a fost publicat recent in Monitorul Oficial.
Documentul ce intra astazi in vigoare stabileste, de asemenea, ca la cresa nu mai pot fi inscrisi copiii cu varsta de pana la un an, scrie avocatnet.ro.
Legea nr. 90/2014 pentru modificarea Legii nr. 263/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea creselor, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 500, din 4 iulie, prevede ca aceste unitati vor functiona saptamanal doar in situatii exceptionale.
Cresele se infiinteaza, se organizeaza si functioneaza drept centre cu program de lucru zilnic si/sau, in situatii exceptionale, saptamanal, in sistem public ori privat”, se precizeaza in actul normativ ce intra astazi in vigoare.
Prin urmare, au fost eliminate si prevederile care stabileau ca acele crese cu program de lucru saptamanal functioneaza 5 zile pe saptamana, in regim “non-stop”, adica incepand de la ora 7.00 a zilei de luni si pana vineri, la ora 19.00. Cresele saptamanale asigurau inclusiv gazduirea copiilor pe timpul noptii, insa, avand in vedere noile reglementari, cresele cu program saptamanal vor functiona doar in situatii exceptionale.
Potrivit initiatorilor documentului, este esential ca ambii parinti sa participe la cresterea si educarea copiilor lor, sa petreaca timp cu ei, pentru a le asigura confortul emotional si stabilitatea de care au nevoie in dezvoltarea lor. In plus, parintii trebuie sa inteleaga impactul emotional negativ pe care il are separarea, chiar si pentru cateva zile, de copiii lor in varsta de pana la trei ani.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.erulmag.ro

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Vesti proaste pentru parintii care vor sa-si dea copiii la cresa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

Vacanţe pe Litoral

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei