Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Vești proaste pentru șoferi. Va fi introdusă o nouă taxă auto

Taxa auto
Guvernul pregăteşte o nouă taxă auto și vrea să modifice şi impozitul pentru maşini, astfel încât să ţină cont de gradul de poluare. Măsurile fiscale sunt încă în analiză şi urmăresc să reducă importurile de maşini vechi. Motivul: au sufocat piaţa după eliminarea taxei, în luna februarie.

Conform editorialului publicaţiei Hotnews, fie şoferii vor plăti o singură dată taxa, la prima înmatriculare, şi va fi valabilă pe toată durata de viaţă a autovehiculului.
O altă variantă ar fi plata anuală, o taxă pe care şoferii o vor plăti an de an, a cărei valoare va fi mai mare pentru autovehiculele vechi, cu normă de poluare mică (Non-Euro, Euro 2, Euro 3).
Numărul maşinilor second-hand aduse în România în primele 8 luni ale anului este dublu faţă de ce s-a importat în tot anul trecut. Şi vechimea acestora este mai mare ca înainte. Aşa că autorităţile caută variante care să descurajeze cumpărarea de autoturisme poluante la mâna a doua.
În paralel cu noua formă a taxei auto se lucrează şi la modificarea impozitului pentru maşini. Reprezentanţii Ministerului Finanţelor recunosc că acesta e aproape neschimbat dinainte de 1990, în ciuda progresului tehnologic şi a intensificării problemelor de mediu.
Asociaţiile producătorilor şi importatorilor din industrie estimează că la finalul anului vom avea cu 500.000 de maşini vechi mai multe dectt la sfârşitul anului trecut.
Mai mult de jumătate din cele 5,5 milioane de autovehicule de pe străzile noastre au peste 10 ani vechime.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Vești proaste pentru șoferi. Va fi introdusă o nouă taxă auto”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI