Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Viorel Ştefan: România, cu o creştere de 4,2%, are a cincea cea mai mare creştere din UE

Vicepremierul Viorel Stefan

Vicepremierul Viorel Ştefan a afirmat în cadrul unei conferințe de presă, că România, cu o creştere economică de 4,2% în primul trimestru, are a cincea cea mai mare creştere dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, la nivel dublu faţă de media UE.
„România, cu o creştere de 4,2%, are a cincea cea mai mare creştere dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Ca şi anul trecut, creşterea se situează la nivel dublu faţă de media Uniunii Europene, 2,4 media, 4,2 creşterea înregistrată de economia românească. Aşa cum a spus şi Comisia Europeană, avem o creştere economică robustă, iar ritmul de creştere este la nivelul potenţialului estimat de Comisie pentru acest an”, a declarat Viorel Ştefan, marţi, la Palatul Victoria, într-o prezentare a stării economiei româneşti pe primul trimestru al anului 2018.Crestere economica in statele UERezultatele din primul trimestru sunt „mai puţin relevante, pentru că nu au o contribuţie decât de 19%, dacă ne raportăm la întregul an.
„În al doilea rând, trebuie să observăm că, de regulă, primul trimestru este influenţat de condiţii incerte într-o măsură mai mare decât celelalte trimestre din cursul anului”, a afirmat vicepremierul Ștefan.
De asemenea, vicepremierul a afirmat că în 2018 creşterea economică „îşi va schimba motoarele”, precizând că Guvernul îşi doreşte ca în acest an „motorul principal să îl reprezinte investiţiile”.Cifra de afaceri din industrie„Este anul în care creşterea economică îşi va schimba motoarele. Deci în 2018 ne dorim ca motorul principal să îl reprezinte investiţiile. (…) Cifra de afaceri în industrie a crescut (…) în 2018 trimestrul I faţă de trimestrul I 2017, cu 13,7%. Aceasta indică o consolidare în zona industrială, ceea ce creează premisele unei creşteri robuste, sustenabile”, a declarat Viorel Ştefan la Palatul Victoria.
În opinia sa, este „foarte încurajator” faptul că în industrie comenzile sunt în creştere.
„Dacă în trimestrul I 2016 volumul comenzilor a crescut cu doar 4,1%, în trimestrul I 2017, cu 12,9%, iată că trimestrul I din 2018 indică un volum al comenzilor în creştere cu 15,8%, ceea ce creează premisele unei evoluţii pe trend crescător în următoarele trimestre din acest an”, a spus Viorel Ştefan.
Acesta a precizat că a fost înregistrată „o reducere semnificativă” a decalajului dintre importuri şi exporturi.
„De la un nivel dublu al creşterii importurilor faţă de creşterea exporturilor – şi ne uităm pe cifrele din 2016, când importurile au fost în creştere cu 7,2% în trimestrul I, iar exporturile cu doar 3,6, în 2018 trimestrul I ne indică o creştere a importurilor cu 10,8%, iar exporturile cu 9,8%, ţinta noastră fiind aceea ca, la nivelul anului 2020, să trecem pe excedent. Deci trendul este încurajator, sunt premise reale care vor determina o astfel de evoluţie. Investiţiile străine directe, dacă ne comparăm cu primul trimestru din anul 2016, au crescut la finalul trimestrului I 2018 cu 57%, deci de la 0,88 miliarde de euro la 1.380.000.000 de euro, bineînţeles cu nivelul în 2017 de 1.140.000.000 de euro, deci pe trend crescător”, a arătat Viorel Ştefan.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Viorel Ştefan: România, cu o creştere de 4,2%, are a cincea cea mai mare creştere din UE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI