Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Viorica Dăncilă – întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz

Viorica Dancila si Jacek Czaputowicz
gov.ro
Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 9 ianuarie 2019, pe Jacek Czaputowicz, ministrul afacerilor externe al Republicii Polone, la Palatul Victoria.

Premierul României și ministrul de externe polonez au subliniat că relațiile dintre cele două state au cunoscut o dezvoltare intensă și dinamică în ultimii ani și au pus accent pe importanța continuării dialogului româno-polonez în baza Parteneriatului Strategic, încheiat în urmă cu 10 ani.

Intrevedere Viorica Dancila si Jacek Czaputowicz

gov.ro

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat și teme legate de agenda europeană. Prim-ministru a prezentat prioritățile Președinției române la Consiliului Uniunii Europene, subliniind că exercitarea de către țara noastră a primei președinții rotative a Consiliului UE, în primul semestru din 2019, reprezintă un moment de o importanță deosebită și o oportunitate pentru România de a-și reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a făcut cunoscute așteptările României în sensul beneficierii de suportul și conlucrarea Poloniei pe linia dată – cu trimitere la dosare relevante cum ar fi Cadrul Financiar Multianual, Parteneriatul Estic, Balcanii de Vest etc.
În perspectiva celei de-a doua runde de consultări interguvernamentale dintre România și Polonia – prevăzute a avea loc în țara noastră, în 2019 – prim-ministrul a subliniat importanța deplinei implementări a măsurilor din domenii precum securitatea și apărarea, integrarea europeană, afacerile externe, afacerile interne, antreprenoriatul și economia, inovarea, agricultura și turismul, convenite în cadrul primelor consultări guvernamentale, desfășurate la Varșovia în cursul anului trecut. A relevat valoarea adăugată a interacțiunii sectoriale româno-poloneze.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Viorica Dăncilă – întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

 

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

 

Închiriere Apartament de LUX

 

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI