13 afgani si un pakistanez, dintre care 8 minori opriti la frontiera

Migranti la frontiera
În cadrul acţiunilor de supraveghere desfăşurate la frontiera de sud-vest, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Sânnicolau Mare, au depistat 13 cetăţeni afgani şi un pakistanez, dintre care 8 minori, care au trecut ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cursul nopţii de 01.09.2016, în jurul orei 03.45, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, a observat pe direcţia localităţii Beba Veche (în zona Triplex Confinium, aflat la frontiera României cu Serbia şi Ungaria), în culturile agricole din apropierea frontierei, un grup de persoane care nu își justifica prezența în zonă.
Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Sânnicolau Mare, fiind depistate 14 persoane de origine asiatică. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grupul este format din 13 cetăţeni afgani și un pakistanez, dintre care 8 minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 14 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale.
Poliţia de Frontieră reamintește că, începând cu data de 19 august a.c., în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratului de Poliţie Timiş şi cu sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, desfăşoară acţiuni comune pentru supravegherea sporită a frontierei de stat.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “13 afgani si un pakistanez, dintre care 8 minori opriti la frontiera”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI