30 de persoane au primit rechizite în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“

Masuri integrate pentru o viata mai buna3
30 de persoane care au primit a doua șansă la școlarizare și care urmează cursurile învățământului primar sau gimnazial au primit ieri rechizite în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“.

Elevii, trecuți de mult de vârsta clasei I, dar care sunt înscriși acum la școală au primit caiete, creioane, stilou, radieră și ascuțitoare. Cei de la gimnaziu au primit în plus o trusa geometrică și mai multe caiete. Cursanții au vârste cuprinse între 12 și 45 de ani.
În paralel, Primăria Constanța continuă activitatea de identificare a persoanelor care vor beneficia de măsurile proiectului.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social „Henri Coandă“.
În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.
Prin caracterul său multisectorial, proiectul propune soluții pentru rezolvarea multiplelor probleme cu care se confruntă rezidenții campusului social „Henri Coandă”, dar și ceilalți locuitori din zonă, contribuind la reducerea numărului persoanelor rome și nerome aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și care locuiesc în comunitatea marginalizată.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, cod MySMIS: 114654, care este derulat de Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Liceul Teoretic “Decebal”.
Proiectul are valoare totală de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 268.440,52 lei contribuția beneficiarului și se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021.Masuri integrate pentru o viata mai buna2

Masuri integrate pentru o viata mai buna

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “30 de persoane au primit rechizite în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: