300 de militari români, membri a doua grupari navale ale NATO se vor afla in misiune in Marea Neagra

fregata-regele-ferdinand

Aproximativ 300 de militari din Fortele Navale Romane vor face parte din două grupari navale ale NATO, care se vor afla, pe parcursul lunii iulie, în misiune în Marea Neagră.
Fregata Regele Ferdinand (F-221), cu un elicopter Puma Naval la bord, intră în componența Grupării navale permanente a NATO, SNMG-1 (Standing NATO Maritime Group 1), până la data de 24
iulie, alături de fregata portugheză Don Francisco de Almeida (F-334) și de fregata olandeză Tromp (F-803), iar dragorul maritim Sublocotenent Alexandru Axente (DgM-30) va face parte din gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMGCM-2, Standing NATO Maritime Group Counter Measures 2), până la data de 17 iulie.
Fregata Regele Ferdinand și dragorul maritim Sublocotenent Alexandru Axente vor pleca din portul militar Constanța marți, 7 iulie, și vor participa la exercițiul BREEZE 15, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în apele teritoriale bulgare și în apele internaționale ale Mării Negre, după care își vor continua misiunile în cadrul celor două grupări navale NATO.
De asemenea, la exercițiul BREEZE 15 va participa și nava purtătoare de rachete Pescărușul (NRP-189), care va pleca din portul militar Mangalia miercuri, 8 iulie, urmând a se întoarce în țară vineri, 10 iulie.
La exercițiul BREEZE 15 participă peste 30 de nave, 10 aeronave și 1.700 de militari, din Bulgaria, Grecia, Olanda, Portugalia, Romănia, Statele Unite ale Americii și Turcia, obiectivul principal fiind îmbunătățirea procedurilor operaționale de răspuns la situațiile de criză.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “300 de militari români, membri a doua grupari navale ale NATO se vor afla in misiune in Marea Neagra”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI