34 persoane salvate din apele Mării Egee de politistii de frontieră români

Ambarcatiune
Poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflati în misiune în Grecia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON SEA”, coordonată de Agenţia FRONTEX, au salvat, în prima lor misiune din anul 2017, 34 de persoane din Siria și Congo, care se aflau în pericol de înec în apele internaționale ale Mării Egee.

Marți, 4 ianuarie a.c., în jurul orei 08.30, echipajul navei MAI 1102, aflat în prima misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene din anul 2017, în cadrul Operațiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON SEA”, coordonată de Agenția FRONTEX, a observat o ambarcaţiune de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, ce se afla în pericol pe Marea Egee.
Polițiștii de frontieră de pe nava românească au intervenit, conform procedurilor, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate. Astfel, după evaluarea situației la fața locului (riscul de a se scufunda sau de a intra în șoc hipotermic), polițiștii de frontieră au transbordat pe nava Gărzii de Coastă 34 de persoane (15 bărbați, 10 femei și 9 copii), care proveneau din Siria și Congo si cărora le-au oferit primul ajutor, asistență și hrană.
În jurul orei 10.00, persoanele salvate au fost transportate în siguranță în Portul Chios (Cap Agia Eleni) și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.
Poliția de frontieră reamintește faptul că nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de polițiști de frontieră la bord, desfăşoară în Marea Egee, timp de 4 luni, misiuni de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON SEA”, coordonată de Agenția FRONTEX.
Poliția de Frontieră Română participă la misiuni maritime, sub egida FRONTEX, din anul 2009, perioadă în care a mai multe ambarcațiuni de patrulare și intervenție din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat misiuni pe coastele Italiei și Greciei.

Ambarcatiune1

Ambarcatiune2

Ambarcatiune3

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “34 persoane salvate din apele Mării Egee de politistii de frontieră români”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI