56 de morți în urma taifunului Rammasun din China

taifunul Rammasun din China

Bilanțul super-taifunului Rammasun din China a ajuns miercuri la 56 de morți și 20 de dispăruți, indică cele mai recente cifre oficiale citate de agenția Xinhua.
Rammasun, cel mai puternic taifun din ultimele patru decenii, a lovit vineri sudul Chinei aducând furtuni, ploi și inundații și afectând peste 11 de milioane de oameni din provinciile Guangdong, Hainan și Yunnan, precum și din Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang, conform unei declarații a Ministerului Afacerilor Civile, citate de Agerpres.
19 decese au fost raportate în provincia Hainan, 9 în Guangxi și 28 în Yunnan, mai precizează sursa citată.
Pagubele materiale provocate de taifun depășesc 26,55 de miliarde de yuani (4,32 miliarde de dolari). Puternica furtună a devastat 468.500 de hectare de culturi și a distrus 37.000 de case în insula Hainan, din provincia Canton și din Guangxi.
Potrivit Agerpres, Rammasun a pierdut din intensitate duminică și s-a transformat într-o furtună tropicală când a străbătut regiunea Guangxi. Ciclonul a adus vânturi de peste 200 de kilometri pe oră și ploi torențiale asupra mai multor orașe.
Rammasun a ajuns în China după ce a devastat nordul Filipinelor unde a provocat 94 de morți și 9 dispăruți. Taifunul a afectat și nordul Vietnamului, unde cel puțin trei persoane au murit și una este dată dispărută ca urmare a inundațiilor.
China se confruntă frecvent cu dezastre naturale în cele două luni estivale, provocate de ploile musonice, care afectează mai ales jumătatea de sud a țării.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “56 de morți în urma taifunului Rammasun din China”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI