Sub 8% din populatia Romaniei foloseste serviciile bancare online.

Servicii_bancare_online

Mai puțin de 8% din populația României folosește serviciile bancare online de internet banking sau mobile banking, iar aceasta este, în primul rând, o problemă a băncilor, a declarat miercuri Marian Ignat, director executiv BCR, într-o conferință de specialitate.
Cred că este și o problemă de reglementare, dar în primul rând este o problemă a băncilor, în sensul că nu au reușit să fie mai vizibile și să atragă mai mulți clienți în zona digitală. În general, băncile au o abordare segmentată față de clienți. În ceea ce privește zona de digital se merge, în general, pe ideea de a oferi servicii de calitate, inovatoare, pentru clienții sofisticați, iar pentru clienți mass market să folosim digitalul ca un instrument de eficientizare. Există însă populație care nu utilizează internetul deloc, cam 20% din populația bancarizată, zonă din care cu greu putem să îi mutăm. Marea masă a clienților utilizează internetul dar nu este dispusă să folosească serviciile online oferite de bănci. Iar aici intervine educația pe care o facem noi clienților„, a precizat Marian Ignat.
Conform datelor prezentate, 50% din populația țării are acces la internet și utilizează internetul în mod frecvent, iar dintre aceștia 70% citesc știri online.
Din cercetările noastre am ajuns la concluzia că undeva la 80% din clienții bancarizați folosesc internetul cel puțin o dată pe săptămână, iar 60% dintre aceștia accesează internetul pe terminale mobile. Cu toate acestea, undeva la mai puțin de 8% din populația României folosește serviciile bancare online„, mai spune reprezentantul BCR.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Sub 8% din populatia Romaniei foloseste serviciile bancare online.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI