97 de persoane salvate din apele Marii Egee de politistii de frontiera

Imigranti salvati

Poliţiştii de frontiera de pe nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflaţi în Grecia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune “Poseidon Rapid Intervention”, coordonată de Agenţia FRONTEX, au desfăşurat cu succes alte două operaţiuni de salvare a 97 de migranţi care se aflau în pericol de înec în apele internaţionale ale Mării Egee.
Sâmbătă, 23 aprilie, în jurul orei 07.50, nava MAI 1104, aflată în misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune “Poseidon Rapid Intervention”, coordonată de Agenţia FRONTEX a primit o solicitare din partea LCC (Centrul Local de Coordonare) Chios pentru salvarea mai multor migranţi care se aflau în pericol de înec în apele internaţionale ale Mării Egee.

Imigranti salvati1
Poliţiştii de frontieră romani au declanşat misiunea de salvare pe mare, ajungând la locul indicat în jurul orei 08.40, unde au identificat o ambarcaţiune gonflabilă pe care se aflau mai multe persoane (copii, femei şi bărbaţi).
După evaluarea situaţiei la faţa locului, respectiv riscul de a se scufunda, poliţiştii de frontieră au transbordat la bordul navei Gărzii de Coastă toate cele 49 de persoane (16 copii, 9 femei, 24 bărbaţi). Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri la bordul navei, ocazie cu care poliţiştii de frontieră le-au oferit migranţilor asistentă, primul ajutor şi hrană.

La ora 11.05 migranţii au fost debarcaţi în portul din Chios şi predaţi autorităţilor greceşti, pentru efectuarea procedurilor specifice.
În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, echipajul navei MAI 1104 a identificat o altă ambarcaţiune gonflabilă, pe care se aflau 48 de persoane (13 copii, 12 femei şi 23 bărbaţi). Şi de această dată, poliţiştii de frontieră au salvat şi transbordat la bordul navei persoanele aflate în dificultate, acordându-le asistență și hrană, după care i-a transportat în siguranţă în portul din Chios, unde au fost preluaţi de autorităţile elene.
La finalizarea acţiunii, nava MAI 1104 şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “97 de persoane salvate din apele Marii Egee de politistii de frontiera”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI