Accident naval în Portul Constanța Nord

accident-naval

O navă tehnică aparținând companiei Grup Servicii Petroliere (GSP) a intrat violent sâmbătă noaptea într-un vas-laborator de cercetare științifică acostat la cheu în Portul Constanța Nord.
Potrivit directorului Căpităniei Constanța, Alexandru Mezei, nava de servitute pentru transportul echipamente tehnologice și a personalului de serviciu la platformele de foraj maritim, GSP Alcor, de 1678 Tdw, lungime de 59,25 metri, construită în anul 2010, sub pavilion Singapore, a lovit frontal cu prova pupa cu jgheabul de traulare a vasului Mare Nigrum, sub pavilion românesc, construit în anul 1971 și modernizat după anul 2000, când a fost transformat în laborator naval de cercetare științifică al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare GEOECOMAR.
Autoritățile portuare care au constatat incidentul naval spun că vasul GSP Alcor a izbit violent vaporul acostat în timpul unei manevrei de plecare de la cheu din dana 14. Căpitanul de pe GSP Alcor a invocat faptul că s-a blocat comanda înainte care acționează motoarele.
Cele mai importante avarii le-a suferit nava tehnică GSP Alcor, care s-a înfipt practic în pupa navei Mare Nigrum, fără a provoca însă spărturi în corpul vasului de cercetare.
în schimb, GSP Alcor a fost remorcat duminică, în jurul orei 12,00, și tractat către baza de reparații și construcții navale a GSP în Portul Constanța Sud Agigea, primele evaluări indicând o gaură de apă deasupra liniei de plutire.
În urma incidentului naval nu s-a produs poluarea mediului și nu au fost înregistrate cazuri de accidentare în rândul echipajelor de pe cele două nave.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Accident naval în Portul Constanța Nord”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI