Acţiunile Facebook ating un nivel record după publicarea unor rezultate peste aşteptări

Actiunile Facebook ating un nivel record

Acţiunile reţelei de socializare Facebook au atins joi un maxim istoric după ce creşterea veniturilor din publicitatea pe dispozitive mobile a ajutat cea mai mare reţea de socializare din lume să afişeze rezultate trimestriale peste estimările analiştilor, transmite Reuters.
Pe platforma Nasdaq, acțiunile Facebook erau joi în creștere cu 7,6% până la nivelul record de 76,74 dolari per titlu. La acest preț, valoarea de piață a Facebook se apropie de 200 de miliarde de dolari, ceea ce pune Facebook în poziția de a devansa IBM în calitate de a patra mare companie americană din sectorul tehnologiei. Potrivit Agerpress, primele trei poziții sunt ocupate de Apple Inc, Google Inc și Microsoft Corp.
De asemenea, cel puțin 27 de firme de brokeraj și-au majorat țintele de preț pentru acțiunile Facebook până la 100 de dolari. La un astfel de preț per acțiune, Facebook ar avea o valoare de piață de peste 250 de miliarde de dolari.
Facebook a raportat miercuri o creștere de 151% a veniturilor din publicitatea pe dispozitive mobile în trimestrul al doilea, acestea fiind responsabile pentru 62% din veniturile totale din publicitate. Veniturile de 2,91 miliarde de dolari raportate de Facebook în trimestrul al doilea au fost superioare estimărilor analiștilor care mizau pe venituri de 2,81 miliarde de dolari.
În condițiile în care oamenii accesează din ce în ce mai des Internetul de pe smartphone-uri și tablete, companii precum Facebook, Google și Twitter caută modalități de a genera mai multe venituri de pe urma publicității pe dispozitivele mobile.
Estimăm că Facebook este responsabil pentru un dolar din fiecare cinci dolari cheltuiți cu publicitatea pe dispozitive mobile” apreciază analiștii de la Needham and Co. De asemenea, firma de cercetare comScore data susține că în prezent Facebook reprezintă 20% din timpul total petrecut pe dispozitivele mobile.
Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, cu peste un miliard de utilizatori.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Acţiunile Facebook ating un nivel record după publicarea unor rezultate peste aşteptări”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI