Adio telefoane închise la decolare şi aterizare!

telefon-avion
Agenția Europeană pentru Securitatea Aeriană (EASA) a dat vineri undă verde companiilor aeriene europene să-și lase pasagerii, după realizarea unui studiu de impact, să folosească aparatele electronice, inclusiv telefoanele, pe toată durata zborului, transmite AFP.

Pe lângă telefoanele mobile, sunt avute în vedere tabletele, laptopurile și alte gagdeturi cum sunt e-reader-ele sau player-ele. Acestea vor putea fi folosite în toate etapele zborului, inclusiv la decolare sau aterizare, fără a trebui utilizat ‘modul avion’.
EASA subliniază că fiecare companie aeriană va trebui în prealabil să analizeze impactul asupra sistemelor de bord al semnalelor generate de aparatele electronice, urmând să ia o decizie privind autorizarea sau nu a folosirii lor, în funcție de rezultatele studiului.
Până în prezent, folosirea acestor aparate era permisă doar în unele faze, cu excepţia deplasării avionului pe pistă, decolării şi aterizării. Cu toate acestea, utilizarea unor aparate voluminoase, precum calculatoarele portabile, va rămâne interzisă în cele trei faze enumerate, precizează Agenţia.
Utilizarea dispozitivelor electronice pe avioanele de linie în toate fazele zborului, mult timp interzisă în SUA și Europa din considerente de securitate, a fost autorizată în noiembrie 2013 de EASA cu condiția setării lor pe „modul avion” și cu excepția laptopurilor.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Adio telefoane închise la decolare şi aterizare!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI