Afişarea la bancomate a comisionului pe tranzacţie, obligatorie din martie!

bancomate

Din martie, pentru fiecare leu scos sau pentru interogarea soldului, băncile sunt obligate să vă afişeze pe ecranele ATM-urilor costul operaţiunilor. La început în procente, iar pe parcurs şi în sume efective. Vreţi mai multă transparenţă? Plătiţi costurile suplimentare, este răspunsul bancherilor.
Pentru aproape orice tranzacţie realizată la bancomat există un cost! Deocamdată, acest cost poate fi găsit pe site-ul băncii sau în contract. Cum informaţia ajunge mai greu la client aşa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a emis un ordin prin care obligă băncile ca, din primăvară, să afişeze costurile pe ecranele bancomatelor şi să-şi avertizeze clienţii că sunt taxaţi pentru acele tranzacţii. Să fii mai transparent e lucru complicat, spun bancherii, care nici nu s-au apucat să afişeze pe ecranele ATM-urilor comisioanele şi deja îşi fac calcule pentru scumpirea produselor.
Până la intrarea în vigoare a ordinului, iată ce comisioane percep primele 3 bănci din România, aşa cum sunt afişate pe site-uri:
– Pentru a scoate bani de la bancomatul băncii care a emis cardul, clienţii plătesc între 0,2% şi 0,25% din sumele retrase.
– Dacă apelează la bancomatele altor bănci, comisioanele cresc până la un procent din suma retrasă, plus 6 lei. Asta înseamnă că, la 1.000 de lei scoşi, clientul plăteşte 16 lei comision.
– Chiar şi informaţiile despre situaţia contului sunt taxate! Fiecare interogare costă 20 sau 30 de bani, iar dacă operaţiunea e făcută de la bancomatul altei bănci costul creşte la 4,5 lei.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Afişarea la bancomate a comisionului pe tranzacţie, obligatorie din martie!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI