Agentia de turism, Alltenerife Tour din Timis nu este membra ANAT

Agentia_Alltenerife_Tour

Ca urmare a apariției în presă a unor informații privind plângerile turiștilor, repectiv ancheta Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) față de o agenție de turism din județul Timiș, agenție care comercializează pachete pe destinația Tenerife, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) face următoarele precizări și avertizări:
– Agenția despre care presa face referire și care a primit aproximativ 50 de plângeri la ANPC de la turiștii înșelați nu a fost și nu este membră ANAT.
– Verificarea turoperatorului pe care turistul îl alege pentru a-i organiza vacanța este necesară înainte de achiziția pachetului și plata acestuia. Turistului îi este recomandat să se informeze serios privind licența turoperatorului și poziția/vechimea sa în piață.
ANAT regretă întâmplările nefericite prin care turiștii ajung victimele unor agenții de turism neserioase, adesea înfințate de foarte puțin timp, fără parteneri interni și externi, fără sedii sociale reale, fără licențe de turism etc. De fiecare dată când ANAT a deținut informații despre problemele unei agenții neserioase, Asociația a semnalat ministerul de resort și autoritățile.
Situația de astăzi este inadmisibilă, în primul rând pentru turiști, dar în egală măsură și pentru agențiile de turism serioase și solide de pe piață, în mare parte, agenții membre ANAT”, spune Aurelian Marin, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.
ANAT recomandă turiștilor să verifice cu atenție agenția de turism de la care achiziționează sejurul, să verifice validitatea licenței pe site-ul Autorității Naționale pentru Turism, să meargă la sediul celor care le vând vacanțe pentru a se asigura că aceste agenții chiar există, să verifice dacă sunt membre ANAT și, nu în ultimul rând, să caute pe internet informații despre turoperator.

Sending
User Review
4.33 (3 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

Un comentariu la “Agentia de turism, Alltenerife Tour din Timis nu este membra ANAT”

 1. Ioan Brinceanu spune:

  Vor sa taie si sa spanzure cei de la AllTenerife,
  dupa cum am citit, ei se considera foarte speciali,
  ca si cum ei sunt legea in turism.
  Sa le fie rusine de jegosi ce sunt..
  Am cunostinte care au avut mari probleme cu ei,
  cei de la APC stiu mai bine.
  Ar trebui sa le inchida firma si sa nu le mai dea voie sa pacaleasca si alti clienti..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI