Ajuta o familie saraca sa treaca peste chinurile iernii!

IMG_6045

O mamă cu patru copii frumoşi din Ciocârlia de Jos, trăieşte în FRIG şi SĂRĂCIE, luptând pentru supravieţuire

Frigul iernii şi situaţia financiară precară îi aduc în pragul disperării pe oamenii săraci. Este cu atât mai greu pentru ei când nu au ce mânca sau nu au cu ce îşi intreţină copii, care mai sunt uneori şi bolnavi.
Este drama familiei Trofin care apelează la mila celor din jur, în încercarea de a trece cu bine peste iarnă.
Sunt loviţi atât de tare de soartă, încât nu mai văd nicio speranţă pentru ziua de mâine. Este povestea dureroasă a unei mame, Trofin Maria Ramona, din Ciocârlia de Jos, judeţul Constanţa, care abia are ce să le pună pe masă celor patru copii ai ei, fata cea mare având vârsta de 10 ani, baiatul de 7 ani, cealaltă fetiţă de 6 ani şi mezinul de 3 anişori.
Cu ochii trişti şi îngrijoraţi ca Ramona, în ultima vreme a început să cedeze în faţa neajunsurilor şi greutăţilor pe care le-a tot întâmpinat de-a lungul vremii, copiii ne cer sprijinul.
Venitul familiei este asigurat din alocaţiile copiilor. Mama este casnică şi se ocupă de educaţia copiilor. Sunt zile în care nu au ce mânca, iar locuinţa lor stă rece în această perioadă, deoarece lemnele sunt scumpe şi nu au bani pentru ele.

IMG_6000
Pentru mine este foarte greu, stau cu ei în frig, nu am bani de lemne. Cei mici imi spun să îi îmbrac că le este frig. Copiii îi am răciţi şi nu am bani nici de medicamente„.

Stau toţi patru copii, împreună cu mama şi bunica lor, care este şi bolnavă, într-o cameră de 12 metri pătraţi. Bucătăria, dacă se poate numi aşa, le este şi baie, iar cămăruţa în care dorm este loc de joacă şi de masă.

IMG_6029
Primăria din Ciocârlia le-a oferit în Ajun de Crăciun doar un frigider şi un aragaz.
Primarul Train Dragomir nu vrea să le ofere ajutorul de lemne din cauză că cei patru copii beneficiază de alocaţii.
Dacă am alocaţie de la copii, Primăria nu-mi mai dă ajutorul de lemne, dă la cine vrea ei. Când m-am dus să vorbesc, mi-au trântit uşa în nas. Stăm 6 persoane în cămăruţa asta, e frig, dăcă aveam posibilitate, îmi luam şi lemne, îmi reparam şi casa. Cine să mă ajute, nu are cine. M-am dus la domnul primar să-mi dea lemnărie, ţiglă pentru acoperiş, iar dânsul mi-a spus că ce îmi trebuie, să îmi cumpăr dacă îmi trebuie. Dacă te duci la primar te trimite la fete, dacă te duci la ele te dă pe uşă afară. Nu ştii unde să te mai duci în primăria asta.
Fostul primar Marghiol m-a ajutat foarte mult, am să-l pomenesc toată viaţa, îmi aducea lemne, îmi aducea ce-mi trebuia, mă sprijinea cu tot ce putea dânsul”.

IMG_6025
Banii care le intra în casă sunt alocaţiile copiilor, insuficienţi pentru un trai decent. Femeia lucra înainte cu ziua prin sat şi mai reuşea să câştige câte un bănuţ, dar acum e neputincioasă. De cele mai multe ori, copiii nu merg cu pachete la şcoală, pentru că mama lor nu avea ce să le pună pe masă, sau îi mai trimetea din când în când cu pachete atunci când mai câştiga un bănuţ atunci când mai lucra înainte cu ziua prin sat.
Fata care este clasa a IV-a, dacă nu am mai avut bani pentru pachet, am trimis-o cu sandwich cu pateu la şcoală, iar învăţătoarea i-a spus: Ana, îi spui mamei tale să nu te mai trimeată la şcoală cu aşa ceva. Fata plângea mereu, spunea, că nu se mai duce la şcoală, că îi trebuie bani la şcoală”.
Tatal i-a părăsit în urmă cu câţiva ani şi nu plăteşte pensia alimentară. Nimeni nu mai ştie de existenţa lui, dar se pare că, din spusele doamnei Ramona, că acesta ar fi la închisoare.
IMG_5982Deşi sunt copleşiţi de lipsuri, cei patru copii cresc frumos. Educati, curaţi şi tot timpul cu zâmbetul pe buze, copilaşii sunt fericiţi în căsuţa lor.
Fata cea mare, Ana, îi place mult la şcoală, povestindu-i mamei cu entuziasm de ore şi de ceea ce face alături de colegi.
Are însă şi supărări, doamna învăţătoare Laura Diana, de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Ciocârlia, o mai şi ameninţă pe fată, nu inţelege că mama ei nu are mereu bani pentru caietele speciale, pentru fondul clasei şi ăsta este un motiv pentru care uneori este discriminată şi jignită.
Cu cei doi copii care sunt la şcoală mă descurc greu, mereu cer bani la şcoală pentru fondul clasei, pentru caiete speciale, iar dacă nu am bani să dau, îmi dă fata afară de la şcoală”.

IMG_6024

Din păcate, nu sunt mulţi cei care susţin un caz sau un copil provenit dintr-o familie defavorizată, aşa că noi ne adresăm celor care vor şi ştiu să dăruiască.

Mama celor patru copii nici nu mai ştie încotro să se îndrepte după ajutor şi ar da orice ca cei mici să aibă parte de o copilarie normală.
Mama lor cred că numai un miracol îi mai poate scoate din necazul în care se adâncesc zi de zi.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

5 comentarii la “Ajuta o familie saraca sa treaca peste chinurile iernii!”

 1. boboc denisa spune:

  Bună seara. Cum pot sa iau legătură cu această familie?

 2. GEORGIANA spune:

  Buna seara. As vrea sa pot lua legatura cu aceasta familie. Va multumesc.

 3. Cristina spune:

  Buna ziua,as vrea sa i-au legătura cu aceasta familie.Va multumesc

 4. Cristina Trandafir spune:

  Buna ziua! As vrea sa iau legatura cu aceasta familie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: