Angajații Penitenciarului Bacău vor protesta miercuri în fața instituției

Penitenciarul Bacau
Angajații din penitenciarul Bacău protestează miercuri, 19 septembrie începând cu ora 10, în fața penitenciarului, iar pe 3 octombrie vor fi prezenți la miting, la Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Angajații precizează într-un comunicat că vor continua plângerile penale și administrative, iar dacă revendicările nu vor fi soluționate, nu se vor opri. „Solicităm rezolvarea urgentă a revendicărilor ce țin de îmbunătățirea condițiilor de lucru și de respectarea drepturilor salariaților, dar și demiterea ministrului Tudorel Toader pentru incompetență„, spun angajații Penitenciarului Bacău.
Dacă în urma acestor acțiuni de protest în stradă autoritățile nu vor reacționa, angajații penitenciarului spun că iau în calcul blocarea activității penitenciarului, urmare a refuzului angajaților de a lucra în condițiile oferite de angajator referitor la siguranța personală și respectarea standardelor de personal în raport cu misiunile de îndeplinit.
Pe lista de revendicări sunt incluse:
1. Condiții de lucru mai bune – ministrul Justiției a promis acum 1 an standarde privind condițiile de lucru in penitenciare și un plan multianual de investiții, dar nu s-a ținut de cuvânt. In schimb, bugetul pentru investiții a fost redus la jumătate.
2. Plata orelor suplimentare restante – in continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite. Ministrul Justiției s-a angajat acum 9 luni la Penitenciarul Vaslui că acestea vor fi platite, nu s-a ținut de cuvânt.
3. Stoparea imputernicirilor ilegale – cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior și incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depașirea limitei de 1 an permisă de lege. Chiar directorul general Marian Dobrica se află de mai bine de 2 luni in această situație.
4. Eliminarea discriminărilor salariale – cerem aplicarea legii cadru a salarizării și pentru personalul din sectorul de aparare ordine publică și siguranță națională incepând cu octombrie 2018.
5. Aprobarea Statutului polițistului de penitenciare – cerem ministerului Justiției să includă și observațiile sindicatelor in proiectele transmise prin forțarea procedurii de avizare la Parlament.
6. Încetarea abuzului asupra pensionărilor – cerem eliminarea din legislație a scamatoriei legislative prin care, incepând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanță de urgență, pensiile angajaților din penitenciare, polițiștilor si militarilor.
7. Plata integrală a orelor suplimentare curente – cerem ministrului Justiției să aplice corect prevederea legală obținută in Parlament de către sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate în termen de 60 de zile. (Sursa foto: tgocna.ro)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Angajații Penitenciarului Bacău vor protesta miercuri în fața instituției”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI