Angajezi stagiari și ucenici și le plătește statul salariul minim

Guvernul Romaniei
Guvernul ar putea adopta, în ședința de joi, un proiect prin care firmele care încadrează stagiari și ucenici să primească salariul minim al acestora de la stat, banii urmând a fi decontați prin fondurile europene, scrie Agerpres.

„Pe ordinea de zi avem un proiect de lege care a rezultat în urma discuțiilor pe care le-am avut cu investitorii români și străini, anume o adaptare a școlii la cerințele pieței muncii din România. Noi am înțeles această solicitare, de aceea venim cu acest proiect prin care decontăm salariul minim pe economie pentru firmele care încadrează ucenici și stagiari”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, la începutul ședinței de Guvern.
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a dat mai multe detalii despre acest proiect de lege.
„Un angajator, dacă acceptă să formeze la locul de muncă un ucenic, va primi pe toată perioada acestei calificări suma de 250 euro lunar, practic salariul minim pe economie pentru plata acestui ucenic. La sfârșitul acestei calificări, el se va alege și cu un certificat de ucenicie, ceea ce presupune că poate să se angajeze oricând, fiind deja format profesional. Același lucru se întâmplă și pentru tinerii absolvenți de studii superioare, pentru că și în cazul lor vorbim despre un certificat de stagiu. La fel, angajatorul primește pentru ei suma de 300 de euro lunar, cu condiția să accepte să-i formeze și, la sfârșitul acestui ciclu de formare, să le elibereze certificatul de stagiu. Urmărim să reducem cât mai mult șomajul și să avem personal calificat la locul de muncă, acesta putând oricând să se angajeze în altă parte dacă la sfârșitul acestei perioade, după ce nu va mai primi bani de la stat, angajatorul dorește să nu-l mai țină pe locul de muncă”, a spus Vasilescu.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Angajezi stagiari și ucenici și le plătește statul salariul minim”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI