ANRE preia presedintia Asociatiei agentiilor nationale de eficientă energetică din Europa

ANRE
ANRE, prin intermediul Departamentului pentru Eficienţă Energetică, va prelua Preşedinţia anuală şi Secretariatul Asociaţiei EnR începând cu data de 23 februarie 2017 până în data de 22 februarie 2018, potrivit unui comunicat transmis, joi, Lumea Presei.

„ANRE este membră a Asociaţiei EnR – Asociaţia agenţiilor naţionale de eficienţă energetică din Europa, formată din 24 de agenții europene din domeniul energiei, responsabile pentru elaborarea, implementarea sau revizuirea programelor naționale de cercetare, dezvoltare sau de diseminare din domeniul eficienței energetice, al energiei regenerabile și schimbărilor climatice, cu scopul de a întări cooperarea între agențiile membre și alți actori europeni cu privire la toate aspectele relevante pentru energia durabilă”, se arată în comunicat.
Preşedinţia Asociaţiei EnR se stabileşte anual, în vederea coordonării activităților EnR la nivel european, în conformitate cu obiectivele propuse.
Reprezentanţii ANRE vor prezenta activităţile viitoare, inclusiv dezvoltarea temei propuse privind sărăcia energetică la nivel european şi naţional.
Documentele Comisiei Europene prezintă vulnerabilitatea consumatorilor europeni de energie ca fiind o îngrijorare în creştere, iar statele membre au responsabilitatea asigurării protecţiei efective a consumatorilor aflaţi în situaţii vulnerabile, incluzând şi conceptul de sărăcie energetică în cadrul noii legislaţii europene publicate în data de 30.11.2016, în contextul ţintelor Europa 2030 şi Energy Union – Energie curată pentru toți europenii.
În contextul ţintelor naţionale Europa 2020 asumate de România în cadrul Programului Naţional de Reformă (PNR) 2016, creşterea eficienţei energetice este una din cele trei priorităţi naţionale în domeniul energiei, iar ANRE promovează dialogul constructiv cu toţi factorii interesaţi în activitatea de reglementare şi diseminarea susţinută a noutăţilor legislative naţionale şi europene în domeniul eficienţei energetice.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “ANRE preia presedintia Asociatiei agentiilor nationale de eficientă energetică din Europa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI