ANRE scumpeste curentul de la 1 ianuarie

consumul-de-energie-electrica

Preţul mediu al energiei electrice vândute la tarif reglementat clienţilor casnici care nu şi-au schimbat furnizorul de energie va creşte de la 1 ianuarie cu 0,26%, ca urmare a majorării valorii unor componente de preţ ale tarifelor reglementate şi a reducerii altora.
Impactul tarifelor aprobate (…), începând cu 1 ianuarie 2015, va duce la o creştere de 0,26%, sub cea estimată iniţial, a preţului mediu de vânzare a energiei electrice la tarifele reglementate faţă de cele realizate în semestrul al doilea din 2014„, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Explicaţia ANRE pentru această majorare este creşterea valorii componentelor de preţ ale tarifelor reglementate şi reducerea valorii componentei de rezervare/abonament facturate corespunzător cotei reglementate de energie electrică.
România s-a angajat faţă de Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţională să elimine preţurile reglementate în sectorul gazelor şi energie electrică.
Pentru companii, liberalizarea pieţei de electricitate s-a încheiat la începutul acestui an. Pentru populaţie, procesul va dura până la 31 decembrie 2017.
De asemenea, Comitetul de reglementare al ANRE a avizat noi valori ale componentei de piaţă concurenţială (CPC) pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2015, care va creşte în medie pe ţară cu 0,46%.
Valoarea CPC variază între 0,2 lei şi 0,4 lei/kWh, în funcţie de furnizorul de electricitate. Consumul mediu de electricitate al unei familii este de circa 200 kWh pe lună.
CPC a fost introdus în facturile consumatorilor la jumătatea anului 2013 şi se aplică pentru pentru cantitatea de electricitate cumpărată de pe piaţa liberă.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

Un comentariu la “ANRE scumpeste curentul de la 1 ianuarie”

  1. Puskin spune:

    Curentul se scumpeste, calitatea ramane la fel de proasta
    http://i58.tinypic.com/anhif9.jpg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI