Apicultorii vor primi 4 milioane de lei pentru a compensa o parte din pierderi

apicultura-ajutor-de-minimis
Apicultorii vor primi 4 milioane de lei printr-un ajutor de minimis pentru a compensa o parte din pierderile înregistrate în acest an, a declarat, vineri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la Târgul Național al Mierii.

Am gândit un program de minimis, o Hotărâre de Guvern, pentru a ajuta apicultorii care au avut o producție mai slabă în acest an. Ea se află pe site-ul MADR, iar până atunci la rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii avem timp să legăm HG împreună cu reprezentanții asociației pentru acolo sunt doar câteva propuneri. Este vorba de o sumă de 4 milioane de lei care va fi pusă la dispoziția crescătorilor de albine pentru a compensa o parte din pierderile înregistrate în acest an din cauza ploilor„, a spus ministrul Agriculturii.
Daniel Constantin îi sfătuiește pe toți apicultorii care exportă miere în vrac să meargă pe partea de integrare a producției.
„E un principiu la care eu personal țin foarte mult pe care l-am introdus în PNDR prin care încercam să-i sprijinim pe cei care integrează producția în toate domeniile de activitate, chiar și în domeniul apicol. Cu alte cuvinte, unde există parte de producție și se dorește și parte de procesare, trebuie să aibă prioritate cei care lucrează în felul acesta și care aduc valoare adăugată produselor pe care le obțin. Cred că este important și pentru producător și pentru procesatori, dar şi pentru stat pentru ca în felul acesta să ne bucurăm de exporturi mai importante pentru mediul privat dar și pentru stat”, a spus Constantin.
Potrivit Agerpres, Ministrul Agriculturii a participat, vineri, la deschiderea Ediției de toamnă a Târgului Național al Mierii, un nou eveniment dedicat consumatorilor de produse apicole.
La târgul organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România (ACA) pe platforma apicolă din Băneasa, bucureștenii sunt așteptați de vineri până duminică, între orele 10,00 — 18,00.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (2 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Apicultorii vor primi 4 milioane de lei pentru a compensa o parte din pierderi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI