Argentina este pe punctul de a intra în incapacitate tehnică de plată

argentina-nu-si-mai-poate-plati-datoriile

În lipsa unui acord de ultim moment cu creditorii, Argentina riscă să între în incapacitate tehnică de plată pentru a doua oară în ultimii 15 ani, ca urmare a disputei dintre autorităţile de la Buenos Aires şi fondurile speculative, transmite AFP. Disputa are drept subiect precedenta intrare în incapacitate de plată a Argentinei, în anul 2001, pentru o datorie de 95 de miliarde de dolari. După zece ani de renegocieri şi după ce a obţinut reduceri de datorii de ordinul a 70% din partea creditorilor, Argentina a soluţionat 93% din datoria sa. În schimb, un grup de fonduri speculative au respins ofertele de restructurare făcute de autorităţile din Argentinaîn 2005 şi 2010, conform Agerpres. Joi, Buenos Aires a efectuat o plată de aproximativ un miliard de dolari către creditorii care au acceptat restructurarea datoriilor înaintea termenului limită pentru rambursarea acestei datorii, 30 iunie. Însă, vineri, judecătorul american Thomas Griesaa ordonat autorităţilor argentiniene să-şi achite mai întâi datoriile către fondurile speculative NML Capital şi Aurelius Management, scrie Agerpres.
Atunci când o țară plătește și își asumă obligațiile financiare, un judecător nu poate să vină și să modifice relația contractuală între cele două părți…Fondurile au fost depuse pentru a fi puse la dispoziția creditorilor care au aderat în mod voluntar la schimbul de obligațiuni”, a declarat șeful guvernului argentinian, Jorge Capitanich.
Argentina se teme însă că un acord separat cu NML Capital și Aurelius Management ar putea avea un efect de domino asupra altor creditori care au refuzat și ei să accepte ofertele restructurate și ar putea solicita un tratament similar. Acest lucru ar însemna că Argentina ar trebui să plătească o sumă suplimentară de 15 miliarde de dolari, în condițiile în care Banca centrală a Argentinei nu dispune în prezent decât de rezerve de 28,5 miliarde de dolari.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Argentina este pe punctul de a intra în incapacitate tehnică de plată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI