Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucuresti organizează o procesiune cu Preasfântul Sacrament

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti
Sfânta Liturghie de la finalul procesiunii va fi prezidată de arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti Ioan Robu, în Catedrala Sfântul Iosif

Ca în fiecare an, câteva mii de credincioși catolici din București, printre care mulți tineri și copii, toți preoții din parohiile capitalei, călugări și călugărițe, vor participa duminică, 22 iunie 2014, la procesiunea cu Preasfântul Sacrament, din sărbătoarea Trupul și Sângele Domnului, organizată de Arhiepiscopia romano-catolică de București. La sfârșitul procesiunii, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, va prezida Sfânta Liturghie solemnă în Catedrala Sfântul Iosif.
Procesiunea va începe la ora 16:00 la Biserica Italiană ‘Preasfântul Mântuitor’, va continua pe traseul: str. Oneşti, Piaţa Revoluţiei, strada situată între Biserică Creţulescu şi Palatul Regal, str. Ion Câmpineanu, str. Luterană şi se va încheia la Catedrala ‘Sf. Iosif’ în jurul orei 16:45, informează purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, pr. Francisc Doboş.
În timpul procesiunii, IPS Ioan Robu va purta Sfânta Taină (Sfânta Împărtășanie), iar copiii, îmbrăcați în hăinuțe albe de sărbătoare, vor presăra petale de flori în fața Preasfântului Sacrament. Această procesiune este o manifestare publică a credinței în prezența reală a lui Cristos în mijlocul nostru cu Trupul și Sângele său, sub forma pâinii și vinului.
Sărbătoarea Trupul și Sângele Domnului, prin care este celebrat într-un mod deosebit Misterul Euharistiei (al Sfintei Împărtășanii), încheie ciclul sărbătorilor de după Paști. Aceasta datează din secolul al XIII-lea, fiind introdusă mai întâi în dieceza de Ličge (Belgia) și extinsă apoi în Olanda și vestul Germaniei. În 1264, Papa Urban al IV-lea (care fusese arhidiacon la Ličge), a fixat Sărbătoarea Trupului lui Cristos pentru întreaga Biserică Romano-Catolică, încredințându-i Sfântului Toma de Aquino alcătuirea textelor liturgice corespunzătoare. Fastul sărbătorii a fost sporit mai apoi de introducerea procesiunii, atestată deja în 1279, la Köln (Germania). Aceasta a devenit un eveniment important în multe orașe, desfășurându-se cu participarea suveranilor, nobililor, înalților funcționari și a membrilor breslelor. Obiceiul de a arunca petale de flori pe drumul pe care trece procesiunea a dat naștere unor forme deosebite de decorațiuni florale, cum este l’Infiorata — un covor natural realizat din petale de flori, tradiția luând naștere la Roma, în prima jumătate a secolului al XVII-lea.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucuresti organizează o procesiune cu Preasfântul Sacrament”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI