Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie acuzat de luare de mită şi instigare la fals intelectual

IMG_7401
Procurorii i-au spus arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, vineri, că este acuzat de luare de mită şi instigare la fals intelectual, fiind suspectat că a primit 850 de euro de la o persoană, pentru a o ajuta să se înscrie la Facultatea de Teologie din Constanţa, potrivit DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, într-un comunicat de presă transmis agenţiei Mediafax, că Teodosie Petrescu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Univesitatea”Ovidius” Constanţa şi arhiepiscop al Tomisului, este urmărit penal pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual.
În acelaşi dosar este urmărit penal şi Bogdan Florin Chiriluţă, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului, pentru complicitate la luare de mită.
Procurorii le-au adus la cunoştinţă, vineri, celor doi acuzaţiile şi le-au spus că au calitatea de suspect în acest dosar.
Potrivit procurorilor, în luna martie 2009, Teodosie Petrescu, decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Univesităţii „Ovidius” Constanţa şi arhiepiscop al Tomisului, ar fi primit de la o persoană, denunţătoare în cauză, suma de 850 de euro, prin intermediul lui Bogdan Florin Chiriluţă, precum şi promisiunea unui împrumut de 5.000 de euro.
IPS Teodosie ar fi promis, în schimbul banilor, că îl va ajuta pe denunţător să se înscrie ca student la Facultatea de Teologie şi apoi să fie hirotonisit ca preot, susţin procurorii.
Totodată, suspectul Petrescu Teodosie i-a cerut unei persoane din anturajul său să întocmească o recomandare şi o comunicare antedatate, cu data 10.09.2008, necesare pentru înscrierea persoanei denunţătoare la cursurile facultăţii, în sesiunea septembrie 2008, iar persoana care a redactat actele a primit, în schimbul acestor servicii, suma de 400 de lei şi o sticlă de băutură alcoolică„, a precizat DNA.
Procurorii au mai arătat că în această cauză se fac acte de urmărire penală şi faţă de o altă persoană.
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost audiat în dosarul în care a mai fost cercetat pentru că ar fi luat mită de la un reporter ca să îl ajute să se înscrie, în 2009, la Facultatea de Teologie de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.
Avocata arhiepiscopului Tomisului, Maria Vasii, a declarat că IPS Teodosie nu este vinovat, însă anchetatorii au stabilit că există date şi indicii noi în acel dosar, care au dus la infirmarea soluţiei iniţiale şi la redeschiderea cauzei.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie acuzat de luare de mită şi instigare la fals intelectual”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI