Armata americană a bombardat poziţii ale grupării Stat Islamic în Siria

raiduri-asupra-siriei
Armata americană şi forţe ale unor ţări „partenere” au efectuat luni noapte, pentru prima oară, raiduri aeriene contra unor poziţii din Siria ale grupării jihadiste Statul Islamic.

Statele Unite şi aliaţii lor arabi au efectuat marţi dimineaţa, pentru prima oară, aproximativ 20 de raiduri împotriva poziţiilor organizaţiei Stat Islamic în provincia siriană Raqa (nord), au anunţat Pentagonul, o organizaţie neguvernamentală şi militanţi.

Atacuri_Syria
Coaliţia internaţională (condusă de Statele Unite) a desfăşurat aproximativ 20 de raiduri împotriva unor poziţii, baze şi posturi ale SI în oraşul Raqa şi în apropierea localităţilor Tabqa, Ain Issa şi Tall Abyad, provocând victime în rândul jihadistilor„, a declarat Observatorul sirian pentru drepturile omului, care nu a putut furniza un bilanţ pentru moment. Surse diplomatice citate de ABC News au declarat că la această operaţiune au participat şi următoarele ţări arabe: Iordania, Arabia Saudită, Bahrain, Qatar şi Emiratele Arabe Unite.

Raiduri_USS_Cape_St__George

Pentagonul a confirmat că în operaţiune au fost folosite avioane de vânătoare, bombardiere şi rachete de tip Tomahawk. Raidurile aeriene au vizat zona oraşului Rakka, unde se afla de facto cartierul general al jihadistilor, precum şi frontiera dintre Siria şi Irak.

În orașul Raqqa se află sediul central al Statului Islamic, iar televiziunea siriană de stat a anunțat că SUA l-au informat pe reprezentantul ONU în Siria luni că ținte ale SI vor fi vizate de tiruri aeriene în localitatea aflată la 400 km nord-est de Damasc.

People_inspect_a_shop_dam
Ministerul sirian al Afacerilor Externe a anunţat marţi că Siria a fost informată de Statele Unite în legătură cu raidurile aeriene desfăşurate pe teritoriul său împotriva organizaţiei Stat Islamic (SI).
Preşedintele american Barack Obama a avertizat la 10 septembrie, într-un discurs solemn, că îşi rezervă dreptul de a autoriza atacuri împotriva grupării Stat Islamic, inclusiv în Siria.
Decizia de a lansa aceste atacuri a fost luată mai devreme în cursul zilei de comandantul (CENTCOM, Comandamentul militar american însărcinat cu regiunile Orientul Mijlociu şi Asia Centrală) în virtutea autorizării care i-a fost date de comandantul şef (preşedintele Barack Obama)„, a subliniat purtătorul de cuvânt al Pentagonului în comunicat.
Începând din 8 august, poziţii ale grupării SI în Irak sunt aproape în fiecare zi vizate de tiruri ale armatei americane. Preşedintele Obama a autorizat aceste atacuri pentru a veni în ajutorul armatei irakiene şi forţelor kurde, puse în derută de SI, mai bine înarmată şi mai disciplinată. Datorită acestor atacuri, forţele irakiene au reuşit să se reorganizeze şi să recucerească mai multe locuri strategice.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Armata americană a bombardat poziţii ale grupării Stat Islamic în Siria”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI