Astazi este sarbatorita Ziua Internationala a Fericirii

Ziua Fericirii

Ziua internațională a fericirii (International Day of Happiness) este celebrată la 20 martie, ea fiind proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluția 66/281 din 12 iulie 2012.
„Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale ființei umane”, subliniază Adunarea ONU în Rezoluția adoptată prin consens. Documentul propune celor 193 de țări membre să celebreze această zi „În manieră potrivită, în special prin activități educative” și să abordeze politici publice care să crească bunăstarea popoarelor.
Astăzi ar trebuie să ne simţim mai bine. Pentru prima dată în lume este sărbătorită Ziua Fericirii. Aceasta a fost instituită de Naţiunile Unite, pentru a încuraja guvernele să atragă o atenţie sporită asupra stării de bine a cetăţenilor.
Singura ţară din lume unde se măsoară fericirea este Bhutan. În timp ce întreaga lume stă cu ochii pe Produsul Intern Brut, bhutanezii se pot mândri cu un alt indicator numit „Fericirea Naţională Brută”. Anume din acest stat a venit şi ideea introducerii unei zile internaţionale dedicate acestei stări. ONU speră ca iniţiativa va încuraja guvernele să ia în considerare starea de bine a cetăţenilor şi să nu îşi mai concentreze eforturile doar pe creşterea economică.
Oamenii de ştiinţă susţin că fericirea depinde foarte mult de lucrurile mărunte din viaţa noastră.
Psihologii afirmă că trebuie să zâmbim mai mult, să dormim nu mai puţin 6 ore şi 15 minute, să ne găsim un loc de muncă aproape de casă şi să facem câte ceva nou în fiecare zi.
Se pare că persoanele care spun că au în jur de zece prieteni se dovedesc a fi mai fericite decât cele care se bazează pe cel mult cinci prieteni, arată un studiu al Nottingham University. Un alt raport publicat în Psychological Bulletin arată că te simţi mai fericit dacă le faci altora mici cadouri decât atunci când cumperi ceva pentru tine.
În prezent, există cinci țări care au câte un ministru al Fericirii: Bhutan, Ecuador, Emiratele Arabe Unite, Venezuela și Scoția.
La 16 martie 2016, a fost făcut public un nou raport al ONU despre fericirea mondială, conform căruia Danemarca și Elveția ocupă locurile fruntașe în acest top. Pe locul trei se află Islanda. România ocupă locul al 71-lea în clasamentul țărilor cu cei mai fericiți oameni dintr-un total de 156 de state listate.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Astazi este sarbatorita Ziua Internationala a Fericirii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI