Un asteroid va trece astazi pe langa Terra

un-asteroid-va-trece-pe-langa-terra

Un asteroid cu un diametru de aproximativ 500 de metri, cunoscut sub denumirea 2004 BL86, va trece, luni, la o distanţă de 1,2 milioane de kilometri de Terra, de aproximativ trei ori mai mare decât distanţa dintre Pământ şi Lună.
Corpul ceresc este suficient de mare şi va trece suficient de aproape de planeta noastră pentru ca pasionaţii de astronomie să poată să îl vadă cu telescoape de mici dimensiuni sau cu binocluri puternice. Cu toate acestea, trecerea asteroidului pe lângă Terra nu prezintă niciun risc de coliziune în viitorul apropiat, au precizat cercetătorii de la Jet Propulsion Laboratory (JPL), un centru de cercetări ştiinţifice administrat de NASA, informează nbcnews.com.
„S-ar putea să îmi iau binoclul meu preferat şi să îl privesc şi eu”, a spus Donald Yeomans, care se va pensiona în curând din funcţia de manager al Programului de monitorizare a corpurilor cereşti care trec aproape de Terra (Near Object Program Office) din cadrul JPL.
Asteroidul a fost descoperit în urmă cu 11 ani, însă abia în această lună traiectoria sa îl va aduce la cea mai mică distanţă de Terra. O altă apropiere similară a acestui asteroid va avea loc abia peste 200 de ani, a precizat Donald Yeomans.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Un asteroid va trece astazi pe langa Terra”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI