Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Atmosferă de sărbătoare la Muzeul de Artă Populară Constanța

Costume populare de colindat
Costume populare cu care se mergea la colindat dar și jocuri cu măști specifice Anului Nou, precum Capra, devin vedetele expoziției temporare „Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou”, care se desfășoară în holul central al muzeului pe toată perioada lunii decembrie și în prima parte a lui ianuarie.

Vor fi vernisate costume de copii și de adulți, care provin din diferite zone etnografice ale țării: Bistrița-Năsăud, Maramureș, Pădureni (Hunedoara), Suceava.Costume populare la colindatDe asemenea, cei interesați pot admira costumele de mascați, Steaua și Sorcova, clopoțeii și trăistuțele în care se puneau nucile, merele, colacii și covrigii primite la colindat.
Un alt punct de reper al expoziției îl constituie măștile de urâți care au în compoziție materiale naturale: lână, piei, câlți, fire textile, coarne de animale, lemn, boabe de fasole.
Astfel, patrimoniul muzeal devine o sursă de inspirație pentru elevii din școlile constănțene ce participă la atelierele muzeale tematice care sunt organizate de instituția de cultură constănțeană în perioada 3-21 decembrie.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Atmosferă de sărbătoare la Muzeul de Artă Populară Constanța”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI