Autoritatile publice si localurile vor fi obligate sa ofere internet wi-fi gratuit

FREE Wi FI

Autorităţile publice şi restaurantele, terasele şi barurile vor fi obligate să ofere reţele de internet wi-fi gratuit în zona clădirilor pe care le deţin şi în zonele turistice, iar operatorii de telefonie mobilă minim 500 MB pe lună, potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputatul Mihai Sturzu.
„Autorităţile administraţiei publice locale, în domeniul public administrat de acestea şi în zonele turistice din unitatea teritorială aflată în administrare, au obligaţia să asigure internet gratuit, cu acces neîntrerupt, prin contractarea unui agent economic ce serveşte drept provider” prevede proiectul de lege.
De asemenea, iniţiativa legislativă obligă operatorii de telefonie mobilă să ofere tuturor clienţilor cel puţin 500 de MB de trafic lunar gratuit.
„Restaurantele, terasele, barurile, discotecile şi oricare alte tipuri de unităţi de alimentaţie publică asigură accesul gratuit al persoanelor la internet, în interiorul şi exteriorul perimetrului fiecărei clădiri deţinute de acestea”, mai prevede iniţiativa legislativă.
Proiectul prevede că accesul la internet se face prin wi-fi, iar reţelele de internet folosite de autorităţile publice trebuie să fie diferite de cele puse la dispoziţia contribuabililor. Totodată, conectarea se face pentru o oră, cu drept de reconectare, prin e-mail, însă această prevedere nu se aplică în zonele turistice. Iniţiatorul prevede că viteza minimă de acces este de 50 de Mb/s.
„Instituţiile militare şi organele de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale sunt exceptate de la obligaţia de a asigura reţele de internet gratuit şi permanent, dacă acest lucru pune în pericol integritatea, scopul şi activităţiel instituţiei”, se mai precizează în proiect.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Autoritatile publice si localurile vor fi obligate sa ofere internet wi-fi gratuit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: