Avertisment asupra unei tentative de phishing in numele ANAF.

Masina-ANAF

Direcția Generală Antifraudă Fiscală avertizează asupra unei tentative frauduloase de colectare a unor date confidențiale (phishing) și recomandă tuturor reprezentanților operatorilor economici să ignore orice solicitare de date confidențiale primita de la adrese de email cu origine îndoielnică, precum cele anexate.
Zeci de agenţi economici au primit email-uri semnate de Direcţia Antifraudă, prin care li se cereau date confidenţiale despre firmele lor. Vizaţi au fost, în mod special, cei care dezvoltă afaceri pe Internet. Reprezentanţii ANAF avertizează că solicitările nu vin din partea instituţiei şi că adresele nu sunt reale. Mai mult, atrag atenţia că aceste informaţii ar putea fi folosite de infractori pentru a emite facturi false şi a comite evaziune fiscală.

150914phishing
ANAF vă anunță că au început verificările societăților din domeniul online. Verificarea constă în trimiterea documentației societății la adresa de e-mail specificată mai jos. Documentele trebuie trimise în 24 de ore la adresa anaf.antifraudă@yandex.com. în caz contrar se va aplica articolul 4 din Legea nr. 241/2005„.
Așa sună e-mail-urile primite în ultimele zile de zeci de agenți economici care dezvoltă afaceri în mediul online. În somații se cer date confidențiale despre firme cum ar fi extrasele de cont din ultimele trei luni, documentele de înființare ale societății dar și copii după actele de identitate ale celor care le administrează.

150914phishing01
Precizăm că inspectorii antifraudă pot accesa aceste informații din bazele de date ale ANAF, iar orice alte date suplimentare sunt solicitate oficial în cadrul controalelor antifraudă inopinate, se mai arată în comunicatul transmis de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

150914phishing02

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Avertisment asupra unei tentative de phishing in numele ANAF.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI