Bani, ţigări, cartuşe şi cherestea confiscate de poliţişti în urma unor percheziţii

perchezitii-galati

Peste 53.000 de lei, aproape 40 de metri cubi de cherestea şi peste 3.500 de ţigarete de contrabandă au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii din Galaţi, în urma a 18 percheziţii efectuate la sediile, punctele de lucru şi locuinţele administratorilor a trei societăţi comerciale, precum şi la sediul unei instituţii publice.
Poliţiştii găţaţeni, au efectuat 18 percheziţii la sediile, punctele de lucru şi locuinţele administratorilor a trei societăţi comerciale cu obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, precum şi la sediul unei instituţii publice.
Persoanele în cauză sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, abuz în serviciu şi contrabandă cu ţigări.
În urma perchezițiilor, la o societate comercială, având ca obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, au fost identificate două puncte de lucru ale căror sedii nu erau declarate la Oficiul Registrului Comerţului.
Poliţiştii au descoperit, la aceeaşi societate 37.7 metri cubi de cherestea, pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente de provenienţă, precum şi suma de 53.750 de lei, care nu era evidenţiată în registrul de casă al societăţii.
De asemenea, la două dintre domiciliile percheziţionate poliţiştii au identificat 338 de cartuşe, de diferite calibre, 78 de materiale pirotehnice (pocnitori şi petarde), respectiv 3.680 de ţigarete cu timbru de Republica Moldova” se arată în comunicatul remis LumeaPresei.ro.
De la domiciliile administratorilor, societățile comerciale și punctele de lucru ale acestora, polițiștii au ridicat documente financiar-contabile, contracte de achiziţii şi documente extracontabile(caiete, agende) prin care se ținea o evidență paralelă, neînregistrată, asupra relațiilor comerciale.
La acţiune au participat inspectori din cadrul Direcţiei Naţionale Antifraudă detaşaţi pe lângă Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi şi jandarmi gălăţeni.
Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, abuz în serviciu, contrabandă cu ţigări şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Bani, ţigări, cartuşe şi cherestea confiscate de poliţişti în urma unor percheziţii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI