Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Bănuiţi de complicitate la înşelăciuni prin metoda „accidentul”, depistaţi în flagrant

inselaciune-metoda-accidentul
Poliţiştii de investigaţii criminale din Botoşani, au depistat două persoane în timp ce încasau bani trimişi prin transfer bancar de o femeie, care ar fi fost înşelată prin metoda ”Accidentul”.

La data de 1 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Botoşani, împreună cu poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia municipiului Botoşani, au surprins în flagrant un tânăr, de 24 de ani şi o tânără, de 21 ani, ambii din municipiul Botoşani, în timp ce încasau bani trimişi prin transfer bancar de o femeie, care ar fi fost înşelată prin metoda ”Accidentul”.
În fapt, o femeie, din municipiul Oradea, judeţul Bihor, a fost apelată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a comunicat că soţul său a provocat un accident rutier cu victime, iar pentru „a rezolva problema” are nevoie de 8.200 de euro.
Femeia a primit instrucţiuni să transmită suma de bani, prin transfer bancar, în două tranşe, pe numele unui tânăr, de 24 ani, din municipiul Botoşani. Acesta ar fi încasat iniţial o parte din sumă, în cuantum de 3.200 de euro, bani pe care i-ar fi transmis mai departe tinerei de 21 ani. În schimbul acestor servicii, tânărul ar fi primit 700 de euro.
Ieri, în jurul orei 17.00, când încerca să încaseze a doua tranşă de bani, de 5.000 de euro, tânărul a fost surprins în flagrant de către poliţişti.
Poliţiştii continuă cercetările aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune faţă de cei doi tineri, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.
Cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 2 septembrie a.c., să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
Poliţia Română vă recomandă să fiţi prudenţi în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs solicitării, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.
Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.
Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:
• depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respective.
• înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.
Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale!

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Bănuiţi de complicitate la înşelăciuni prin metoda „accidentul”, depistaţi în flagrant”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI