Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Băsescu despre decizia CCR: Aici este este o abordare greșită

Traian Basescu
Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, susține că abuzul în serviciu nu trebuie să aibă un prag privind o sumă de bani, ci fapte, atunci când se încalcă drepturi fundamentale, precum spune Comisia de la Veneția.

„Comisia de la Veneția recomandă să nu se folosească abuzul în serviciu și spune negru pe alb, pentru că incriminările de abuz în serviciu de foarte multe ori sunt influențate politic. (…) Pentru a acuza pe cineva de abuz în serviciu, trebuie stabilit un prag înalt. Și aici aveți explicația și de ce Tudorel Toader nu vrea să pună prag, pentru că pe urmă Comisia de la Veneția explică ce înseamnă prag înalt. (…) Nu un prag valoric”, a declarat Traian Băsescu, miercuri, la B1 TV.
Traian Băsescu spune că abuzul în serviciu este atunci când se încalcă, spre exemplu, drepturile fundamentale ale românilor, prevăzute în Constituție.
„Abuzul în serviciu este facil când vorbești despre el de bani. Aici este clar că este o abordare greșită cu prag de bani, este prag de faptă, asta cere Comisia de la Veneția, să fie un prag înalt la abuzul în serviciu. Cu alte cuvinte, România are un capitol 2 în Constituție, drepturi fundamentale ale românilor, sunt vreo 40 de articole: dreptul la educație, dreptul la sănătate, dreptul la vot, dreptul la intimitate etc. Când mi le-ai încălcat pe astea, ești în abuz în serviciu. Deci, asta e interpretarea mea și pe care o voi susține”, a mai spus fostul președinte al României.
Liderul PMP a afirmat că este de acord cu opinia judecătoarei Livia Stanciu, care a declarat miercuri că CCR se substituie Parlamentului și reconfigurează reglementarea infracțiunii de abuz în serviciu, scrie Agerpres.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Băsescu despre decizia CCR: Aici este este o abordare greșită”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI