Băsescu: Nominalizările făcute de Ponta la Buget și la Cultură – nepotrivite

traian basescu declaratii de presa

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referitor la nominalizările transmise de premier pentru funcţiie de ministru al Culturii şi ministru delegat al Bugetului, că le consideră „nepotrivite”, ceea ce nu înseamnă că astăzi le-a şi respins. Premierul Victor Ponta a declarat că îşi menţine propunerile ca Rozalia Biro şi Claudiu Manda să fie miniştri şi că va înainta alte nume doar dacă preşedintele le respinge pe cele actuale, argumentând că declaraţiile lui Băsescu nu au nicio valoare şi nu vrea să comenteze afirmaţii „de cârciumă”.

Iată cele mai importante spuse ale lui Traian Băsescu din cadrul declarației de presă pe care a susținut-o:
Pentru că nu au existat condiții să discut cu premierul înainte de a face nominalizările transmit public rugămintea ca până marți, miercuri poate se gândește la alte soluții care să fie reprezentative pentru Guvernul României. Guvernul României nu este o instituție în care să faci încercări mai ales când este vorba de Cultură și Buget„, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.
Eu sunt de acord cu promovarea tinerilor şi am făcut-o, au confirmat cea mai mare parte dintre ei.Vă asigur că am făcut toate eforturile să înteleg logica acestor desemnări.
Cred ca domnul Manda nu e potrivit pentru această funcţie, încerc să îmi imaginez discuţia cu FMI, UE şi Banca Mondială cu cei doi miniştri unul lângă altul, doamna Petrescu încercând să acopere golul de la CAS şi să rezolve problema MTO cu sufletul şi domnul Manda cu experienţa de la casa de cultură a studenţilor.
Mi se pare nepotrivită desemnarea de la Buget. Cea mai complexă experienţă a domnului Claudiu Manda este legată de funcţia de director la Casa Studenţilor din Craiova. Singurul calcul economic care se face acolo e eventual valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă. Ministrul Bugetului înseamnă mult mai mult.
Exprim rezerve faţă de această nominalizare şi vreau să fiu foarte bine înteles: nu sunt adeptul ideii că fiecare minister trebuie să aibă neapărat un specialist în fruntea lui. Dar când vorbim de Ministerul Culturii, unde ministrul serveşte elita culturală a ţării, cred că o legatură cu această elită trebuie să existe.
Aş vrea să fiu bine înteles, am apreciat foarte mult miniştri ca domnul Marko Bela sau modul cum şi-a desfăşurat mandatul Kelemen Hunor
Ministerul Culturii nu are foarte mulţi bani, dar lucrează cu intelectualitatea din România, cu creatorii. Cultura românească este în proporţie de circa 90% o cultură de limbă română.
Șeful statului a afirmat că nominalizările lui Claudiu Manda și a Rozaliei Biro la Buget și Cultură sunt nepotrivite.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Băsescu: Nominalizările făcute de Ponta la Buget și la Cultură – nepotrivite”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI