Băsescu: Nu am auzit de abrogarea unei ordonante sau legi deja abrogată printr-o altă lege

Traiam Basescu
Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a declarat, luni, la dezbaterea legii de respingere a OUG 13, că nu a auzit, din experiența sa, de abrogarea unei ordonanțe deja abrogată printr-o altă lege și că acest lucru va crea un precedent.

„Noi am făcut un lucru inedit. Este prima dată. Am fost și eu în două legislaturi deputat, iată că sunt și în a treia legislatură senator. Nu am auzit de abrogarea unei ordonanțe, a unei legi, gata, deja abrogată printr-o altă lege. (…) Ce am făcut noi săptămâna trecută și săptămâna asta a fost efectul unor jocuri politice și a unei presiuni politice, dar dincolo de a coborî atât de jos instituția încât să abrogăm legi deja abrogate, v-aș putea spune un lucru: cine își va asuma responsabilitatea când vor apărea atacuri ale inculpaților la CCR, inculpați care vor fi condamnați într-un fel sau altul urmând niște puncte de vedere din deciziile CCR de abrogare a unor elemente din art. 297, inculpați care, dacă vor fi condamnați de vreo instanță, vor ataca la CCR exact faptul că art. 297 a fost de drept scos din Codul penal la expirarea celor 45 de zile”, a afirmat Băsescu de la tribuna Senatului.
El a adăugat că în această ipoteză senatorii se vor întruni din nou pentru a reglementa situația abuzului în serviciu.
„Atunci ne vom întâlni aici și ne vom grăbi într-o noapte să substituim cu ceva art. 297 — abuzul în serviciu. Vom spune că nu am știut ce am făcut când ne-am jucat de-a ordonanțele de urgență”, a explicat fostul șef al statului.
Băsescu a adăugat că el a condamnat public Guvernul Grindeanu pentru emiterea OUG 13.
„Îmi mențin punctul de vedere că au făcut o greșeală uriașă și au procedat necinstit. (…) S-au cramponat de urgență spunând că trebuie să modifice art. 297 și încă vreo două articole. Dacă erau cinstiți, introduceau în ordonanță toate cele 55 de articole care au fost constatate prin decizii definitive și obligatorii ale CCR ca fiind neconstituționale. Ei s-au limitat la două-trei articole, care vizau interesele unei anume clientele”, a susținut președintele PMP. (Agerpres)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Băsescu: Nu am auzit de abrogarea unei ordonante sau legi deja abrogată printr-o altă lege”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI