Batalionul 341 Infanterie Constanta s-a întors din misiune

Repatriere Rechinii Albi 011
Militarii Batalionului 341 Infanterie Constanța s-au întors acasă după opt luni petrecute în Kandahar (Afganistan), iar ceremonia de repatriere s-a desfășurat, astăzi, în Piața Ovidiu din Constanța, în prezența oficialilor militari și a autorităților locale. În cadrul evenimentului, a fost prezent și primarul Decebal Făgădău.

Repatriere Rechinii Albi 004

Militarii constănțeni au participat, în perioada august 2016 – martie 2017, la misiunea NATO RESOLUTE SUPORT.
Patru militari de la Topraisar au fost răniți, in 26 septembrie, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan.

Repatriere Rechinii Albi 044

Doi dintre ei au fost prezenți la ceremonial, unul este în spital în Germania, iar cel ce-al patrulea este în concediu medical în țară. Sublocotenentul Oprea a stat în spital până la începutul lunii noiembrie anul trecut şi şi-a reluat misiunea.

Repatriere Rechinii Albi 028
Au fost decoraţi de preşedinte „în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în teatrul de operaţii militare din Afganistan, culminând cu incidentul din data de 26 septembrie 2016, în timpul căruia au fost răniţi“, sublocotenent Florin Oprea, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război; plutonierul Eduard Vlad Romilă, cu medalia Naţională „Serviciul Credincios“ clasa a II-a, cu însemn pentru militari, de război, plutonierului Eduard Vlad Romilă; fruntașul Costică Victor Tarnovschi, cum medalia Naţională „Serviciul Credincios“ clasa a III-a, cu însemn pentru militari, de război, caporalului clasa a III-a Marcel Neagu şi fruntaşului Costică Victor Tarnovschi. Eduard Romilă a urmărit ceremonia dintr-un scaun. Ministerul Apărării Naționale a oferit Batalionului 341 Infanterie emplema de onoare a armatei.

Repatriere Rechinii Albi 025
Misiunea ‘Rechinilor Albi’, desfășurată cu un efectiv de 420 militari a constat în securizarea aeroportului Kandahar și a personalului RS dislocat în această bază militară, în scopul asigurării protecției Forțelor de Coaliție și a operațiilor executate de echipele de consiliere și asistență (Security Force Asistance — SFA).

Repatriere Rechinii Albi 022
“Rechinii Albi” este o unitate de elită a Armatei Române și a executat mai multe misiuni externe în Kosovo, Irak și, de două ori, în Afganistan. Bine antrenați și apreciați în misiunile internaționale la care participă, “Rechinii Albi” au primit o mulțime de distincții și medalii. Începând din 2000 militarii Batalionului 341 Infanterie „Constanța” au reprezentat România în cadrul inițiativei regionale SEEBRIG (South Eastern European Brigade), alături de militari din alte state partenere.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Batalionul 341 Infanterie Constanta s-a întors din misiune”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI