Bebelusul rom mort, caruia i s-a refuzat inhumarea in Franta, a devenit un simbol al discriminarii

bebelus-inmormantat-afp

Bebeluşul rom decedat la sfârşitul lui decembrie, căruia o comună de la periferia Parisului i-a refuzat înhumarea, a fost îngropat luni într-un oraş vecin, iar preşedintele Republicii François Hollande şi-a exprimat indignarea faţă de acest caz.
Sicriul mic şi alb a fost înhumat în cimitirul din Wissous, la şapte kilometri de Champlan, unde trăieşte familia copilului, în urma unei ceremonii religioase într-o biserică catolică la care au participat aproximativ 100 de persoane.
Preşedintele François Hollande a declarat luni dimineaţa că refuză ca Franţa „să-i trateze pe alţii aşa cum s-a întâmplat într-un cimitir”, pe fundalul emoţiei provocate după dezvăluirea cazului sâmbătă. Premierul francez Manuel Valls a denunţat duminică „o injurie la adresa a ceea ce reprezintă Franţa”.
Născută la 14 octombrie, Maria Francesca a decedat din cauza sindromului de moarte subită a sugarului, în noaptea de 25 spre 26 decembrie, în tabăra în care locuia cu familia ei, la Chantran, în apropiere de pistele aeroportului de la Orly. Decesul a fost constatat la spitalul Corbeil, unde a fost transportată. Firma de pompe funebre a declarat că s-a lovit de refuzul primarului din Champlan Christian Leclerc (dreapta) de a a-i acorda un loc în cimitirul localităţii.
Christian Leclerc a renunţat la tăcere duminică, pentru a evoca o neînţelegere şi pentru a da asigurări că nu s-a opus înhumării „niciun moment”, contrazicând comentarii anterioare citate de Le Parisien. Potrivit cotidianului, primarul a spus că nu mai sunt locuri în cimitir şi a argumentat că familia bebeluşului nu plăteşte impozite.
Numeroşi lideri politici şi-au exprimat indignarea. Ultima dintre ei, preşedinta Frontului Naţional (FN, extremă dreapta) Marine Le Pen a denunţat luni o „lipsă de umanitate”.
Părinţii micuţei, originari din România, trăiesc de cel puţin opt ani în Franţa. Ei au doi băieţi, în vârstă de cinci şi nouă ani, şcolarizaţi la Champlan.
Aproximativ 20.000 de romi trăiesc în prezent în Franţa, cel mai adesea în condiţii precare, în tabere ilegale din care sunt goniţi frecvent.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Bebelusul rom mort, caruia i s-a refuzat inhumarea in Franta, a devenit un simbol al discriminarii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI