Becali riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani

Gigi Becali
Administrația Națională a Penitenciarelor a decis să sesizeze Parchetul General fostului deţinut George Becali pentru infracţiuni de ultraj şi şantaj la adresa unui director de penitenciar, precizează ANP într-un comunicat de presă remis Lumea Presei.

Ieri, 28 august 2017, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a confirmat, cu prilejul unei scurte întâlniri, decizia de a sesiza în zilele următoare Parchetul împotriva fostului deţinut George Becali pentru infracţiuni de ultraj şi şantaj la adresa unui director de penitenciar.

George Becali risca o nouă pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani la care se va adăuga o majorare cu jumătate din pedeapsa aplicată pentru săvârşirea unei infracţiuni în stare de recidiva plus restul de pedeapsa rămas neexecutat prin liberarea condiţionată.

Reamintim că ex-deţinutul George Becali a intervenit într-o emisiune de televiziune din dată de 19 august 2017 unde a afirmat în mod explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu ar fi aprobat o nouă învoire pentru vărul Victor Becali. Ulterior George Becali a încercat să se disculpe folosind aceeaşi strategie care – deloc surprinzător – i-a mai adus şi alte condamnări penale. Sunt de notorietate încercările acestuia de a convinge judecătorii că persoană sechestrată ar fi intrat singură în portbagaj pentru a nu pată de sânge o bancheta extrem de sensibilă şi că mită ar fi o formă de premiere. În acest context, aşteptăm şi o reacţie a ministrului Justiţiei în legătură cu abaterile disciplinare şi infracţiunile constatate la finalul anului 2016 la Penitenciarul Poartă Albă în legătură cu favorizarea unor deţinuţi – vip, printre care se numără şi acelaşi George Becali. În acest caz, ilegalităţile au fost deja constatate, dar sancţiunile se lasă aşteptate”, precizează ANP.

I. la acest link https://youtu.be/GmwASqwAyaY este disponibilă înregistrarea afirmaţiilor fostului deţinut George Becali.

II. referitor la infracţiunea de ultraj art. 257 din Noul Cod Penal prevede că: (1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violente, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime. (2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

III. referitor la infracţiunea de şantaj art 207 din Noul Cod Penal prevede că: (1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

IV. referitor la revocarea liberării condiţionate art. 104 din Noul Cod Penal prevede că: (1) Dacă pe durata supravegherii persoană condamnată, cu rea-credinţa, nu respecta măsurile de supraveghere sau nu executa obligaţiile impuse, instanţă revoca liberarea şi dispune executarea restului de pedeapsă. (2) Dacă după acordarea liberării cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, care a fost descoperită în termenul de supraveghere şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsă închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţă revoca liberarea şi dispune executarea restului de pedeapsă. Pedeapsa pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor de la recidiva sau pluralitate intermediară.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Becali riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI