Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Bogdan Aurescu a participat la evenimentul dedicat reprezentarii Romaniei la Expo Milano 2015

Bogdan-Aurescu-Expo-Milano
Foto: MAE

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat joi, 22 ianuarie 2015, la evenimentul organizat de Ambasada Italiei la București, în colaborare cu Camera de Comerţ Italiană pentru România, privind reprezentarea României la Expoziția Mondială de la Milano 2015.
La iniţiativa Camerei de Comerţ Italiene pentru România (CCIpR) au răspuns companii italiene şi române cu un rol activ pe piaţa internă şi internaţională, care se pot alătura, în calitate de parteneri, acestui proiect de anvergură de diplomație publică în etapele de pregătire și de organizare.
Apreciem contribuția semnificativă a Italiei la dezvoltarea mișcării expozițiilor mondiale, prin organizarea Expo Milano 2015, la mai bine de 100 de ani după ce același oraș a mai găzduit un asemenea eveniment. (…). Participarea României la Expo Milano 2015 va contribui la consolidarea relației noastre bilaterale, bazată pe Parteneriatul Strategic Consolidat, inclusiv prin amplul program de evenimente culturale și de promovare economică avut în vedere pe durate celor 6 luni ale Expoziției”, a declarant ministrul Bogdan Aurescu.
Totodată, șeful diplomației române a subliniat importanţa dialogului continuu cu mediul de afaceri, ca premisă esenţială a asigurării unei reprezentări de succes a intereselor economice şi comerciale ale operatorilor economici din România, pe durata expoziţiei mondiale.
Comisarul General al României la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasie, a susţinut, în cadrul evenimentului, o prezentare a Pavilionului României la expoziţia universală. Proiectul Pavilionului, cu tema „În armonie cu natura/ Living with Nature”, ilustrează priorităţi naţionale precum agricultura sustenabilă, biodiversitatea, competitivitatea, excelenţa şi cercetarea ştiinţifică, dar subliniază şi unicitatea culturală şi bogăţia tradiţiilor naţionale, pornind de la reinterpretarea arhitecturală a unei locuinţe româneşti tradiţionale, integrată în fluxul contemporan prin mijloace moderne de prezentare audio-video, soluţii tehnologice inovative şi promovarea unor modele alimentare sănătoase, bazate pe produse agricole bio.
De asemenea, cu ocazia evenimentului găzduit de Ambasada Italiei la București a avut loc, în prezenţa ministrului afacerilor externe şi a ambasadorului Italiei la Bucureşti, încheierea Acordului de Colaborare dintre MAE şi CCIpR, care are ca scop colaborarea dintre cele doua instituţii prin derularea acţiunilor de diplomaţie economică în vederea promovării mediului de afaceri prin intermediul companiilor româneşti şi italiene prezente în România pe durata Expo Milano 2015.
Acţiunile prevăzute în Acord sunt promovarea în rândul partenerilor CCIpR, cât şi pe site-ul acesteia, a participării României la expoziţia mondială, organizarea, împreună cu MAE, de seminarii informare privind rolul și importanța expozițiilor mondiale și internaționale în promovarea imaginii de țară, precum și organizarea de forumuri şi misiuni economice.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Bogdan Aurescu a participat la evenimentul dedicat reprezentarii Romaniei la Expo Milano 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI