Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu personalul militar canadian al aeronavelor militare CF-18 dislocate în România

Aurescu Bogdan_mae

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a vizitat astăzi, 19 august 2014, la invitaţia părţii canadiene, Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii, personalul militar canadian şi aeronavele militare canadiene CF-18 dislocate în România, la acţiune participând şi ambasadorul Canadei la Bucureşti, ES Joanne Lemay .

Vizita are loc în contextul aniversarii, la 16 august 2014, a 95 de ani de relaţii diplomatice româno-canadiene. Vizita secretarului de stat din MAE român la Baza Aeriană 71 reconfirmă importanţa acordată de autorităţile române misiunii militare canadiene în ţara noastră în cadrul măsurilor Aliate de reasigurare adoptate în contextul evoluţiilor îngrijorătoare de securitate din vecinătatea imediată a Alianţei Nord – Atlantice, la frontiera estica a României„, a susţinut MAE într-un comunicat remis marţi Lumea Presei.ro

Partea canadiană a efectuat o prezentare a misiunii militare desfăşurate în România, în perioada mai – august 2014, cu 6 aeronave CF-18 şi aproximativ 200 militari personal aferent, apreciind colaborarea excelentă cu specialiştii şi autorităţile române. „Extinderea cooperării militare bilaterale cu România, precum şi derularea exerciţiilor comune de instruire şi antrenament în ţara noastră au contribuit semnificativ la creşterea experienţei forţelor aeriene ale celor două state, precum şi a interoperabilităţii dintre acestea„, se mai arată în comunicatul MAE.
Secretarul de stat Bogdan Aurescu a salutat prezenţa aeronavelor CF-18 dislocate în România şi a personalului aferent, apreciind colaborarea bilaterală pe linie militară dintre România şi Canada ca un model de solidaritate şi cooperare între Aliaţi. A subliniat că prezenţa aeronavelor CF-18 reprezintă o premisă pentru continuarea cooperării, inclusiv în contextul consolidării securităţii flancului estic al NATO.
Secretarul de stat din MAE român a subliniat importanţa reconfirmării, la Summit-ul NATO din Marea Britanie din 4-5 septembrie 2014, a solidităţii relaţiei transatlantice pentru gestionarea adecvată a riscurilor de securitate asociate noului context geostrategic. De asemenea, a reiterat importanţa strategică a frontierei externe a NATO si a României şi a exprimat susţinerea României pentru un pachet concret de măsuri care să fie adoptat cu prilejul reuniunii la vârf a NATO din septembrie 2014, menit să consolideze apărarea colectivă şi securitatea Aliaţilor.
Demnitarul român a asigurat de disponibilitatea autorităţilor române de a menţine un dialog strâns cu partea canadiană privind posibilităţile de extindere a cooperării politico-militare şi de securitate între cele două state.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu personalul militar canadian al aeronavelor militare CF-18 dislocate în România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: